Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фаталната седмица на модата

22 Март 2011 / 15:03:47  GRReporter
2341 прочитания

На 30 март стартира фаталната 13-та поред Седмица на атинската мода в индустриалната елегантност на комплекса Технополис. Дефилетата ще открие в 20,00 часа известният гръцки дизайнер Димитрис Дасиос със шоу носещо интигуващото име “Arabesque Fall-Winter 11-12”. Същата вечер ще бъде открита и изложбата Lightness of Being 2, вдъхновена от друга голяма гръцка дизайнерка Дафни Валенте, в която участват 31 от най-известните гръцки фотографи и художници. До 3 април в залите на Технополис ще покажат колекциите си общо 24 творци на мода, сред които Макис Целиос, Кати Хейнделс, Панос Апергис, Катерина Александраки, Парис Валтадорос.
    “В тазгодишното издание на Атинската седмица на модата участват представители на най-старото и на най-младото поколение гръцки дизайнери. За съжаление средното поколение отсъства. То стана жертва на икономическата криза. Най-старите успяха да оцелеят, най-младите сега навлизат с много енергия и хъс, но средата я няма”, констатира директорът на Седмицата Андонис Кюкас.
    По време на седмицата ще бъдат показани и три филма за мода. Първият е посветен на 40-годишнината на модната къща Parthenis, във втория дизайнерът Сотирис Георгиу вдъхновението си за модата на есенно-зимния сезон 2011-2012, а третият е чернобелият Le Diner Surrealiste на Димитрис Зафириу, изключително повлиян от стилистиката на сюрреализма от 20-те години на миналия век. Студентите от Висшето училище за изящни изкуства в Атина ще представят своята модна работилница “Дрехата като обвивка на тялото”. Обявен е и конкурс за млади дизайнери, а победителят ще представи своя колекция на Седмицата на модата 2012.
    Входът на официалното откриване е с покани от по 50 и 30 евро, а част от приходите от седмицата на модата ще отидат за фондацията Make A Wish.

Категории: Седмица на модата Дафни Валенте Димитрис Дасиос гръцки дизайнери Технополис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus