Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фестивално лято 2011 в Гърция

20 Юни 2011 / 16:06:04  GRReporter
1546 прочитания

Fringe Festival (20-26 юни)

http://www.fringefestival.gr/

За трети път в Атина се провежда Fringe Festival с главна цел, която си поставя – да видят „бял свят” творческите сили на гръцката столица. Фестивалът е вдухновен от Фестивала в Единбург, но има и лек полъх на активизъм. От днес до неделя около 500 творци на възраст докъм 30 години, ще покажат своите таланти и ще импровизират на тема Smile in the mind, коетое избрано като заглавие на фестивала в противовес на завладелия града климат на песимизъм. Централното място, където ще се дават представления, има изложби и т.н. е в Технополис, но също така ще се случват разни неща и в театъра Eliart, в Руф, Врисаки и в сградите на Съюза на гръцките археолози и в Athens House of Photography като критериите за избора на местата са да бъдат в близост едно до друго, но и до спирките на метрото. Дневната цена на билета е 7 евро, а за студенти и безработни е 5 евро като с него ще може да бъдат посетени 21 музеи от мрежата на Музеи в историческия център.

 

Европейски ден на музиката 2011 (19-23 юни)

http://www.europeanmusicday.gr/

За дванадесета година поред най-големия празник на музиката, който се провежда в стотици градове на Европа, се завръща и всички се подготвят да излезнат по улиците и площадите. 47 места из цяла Атина, сред които площад Кодзия, площад Клавтмонос, Националната градина, Технополис, Франският институт, Музеят на Акропола, Византийският музей ще бъдат залети с музика между 19 и 23 юни.

 

Οff-Οff Athens (30 май-9 юли)

Театър „Епи Колонос” организира за четвърта година летния фестивал на театрални performanc-и на нови групи в графата showcase. Фуайето на театъра се дава безплатно на различни театрални групи от млади хора и тази година участват 34 такива, които преставят по една творба всеки ден. Тези представления могат да бъдат гледани от 21:30 часа срещу 5 евро като те не продължават повече от 50 минути.

 

17-и Международен фестивал на танца в Каламата (14-21 юли)

http://www.kalamatadancefestival.gr/

За пореден път с голям ентусиазъм кметът на Каламата заедно с Международния център за танц и творческата директорка Вики Марангопулу организират известния в цяла Гърция Фестивал на танца, където всяка година се стичат хиляди танцьори от цял свят, за да гледат представления и да участват в семинари.

 

Втори Джаз Фестивал в Каламата (22-24 юли)

Тази година ще събере много гръцки млади творци, чието ниво е много високо и работата, която ще представят на фестивала е плод на дългогодишни изследвания и изучаване на музиката и естетиката на изкуството.

 

Rockwave Festival 2011 (1-3 юли)

С много рок, винтаж и пънк ще се проведе тази година Rockwave Festival в Terra Vibe Park на Малакаса στη Μαλακάσα από την Παρασκευή 1η Ιουλίου έως την Κυριακή 3 Ιουλίου. 25 музиканти известни в Гърция и по света ще повдигнат настроението на публиката на двете сцени на парка Terra Vibe. Сред тях са ексцентричните Cake, пънкарите The Stranglers, французите The Ispector Cluzo, Янис Ангелакас, Lost Bodies, Prodigy, Gogol Bordello, Kyuss Lives, Monster Magnet Marky Ramone’s Blitzkrieg.

Цената на билетите е:

Тридневен – 65 евро, за два дни в петък и неделя е 28 евро, а за събота е между 12 и 15 евро. Билети могат да бъдат закупени от Ticket House в Атина и от Musicland и Stereodisc в Солун.

 

 

 

Категории: Музика фестивал театър рок пънк rockwave festival fringe festival
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus