Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Французите Nouvelle Vague молят гърците да си останат гърци!

16 Декември 2010 / 14:12:50  GRReporter
1288 прочитания

С Парижки въздух и любовна атмосфера, стилна и престорено отегчена, но изпълнена с енергия, Nouvelle Vague идват в Атина утре вечер във Fuzz club. Гърците и французите си приличат по това, че всеки един от тях може да си прекара дълго време в страната на другия и да се чувства като у дома, казва Оливие Либо - един от основателите на бандата. „Досега гърците бяха по-спокойни от французите заради времето, за ради икономиката, заради начина, по който мислеха и живееха. Надявам се, че това след всичко, което слушаме за гръцката икономика, да не се промени. Моля ви не ставайте като днешните французи, които само се оплакват и никога не са доволни от нищо! Останете си гърци!” допълва.

Бандата, която издава първия си албум през 2004 г. озаглавен по името на групата, прави невероятен успех по целия свят, а миналата година концертът й в Гърция беше sold out. Оливие Либо разказва, че това е третото идване на групата в страната, но има усещането, че идва за четвърти или пети път – така е свикнал с Гърция и му харесва да идва през месец декември в Атина. „Обожаваме гръцката публика и как си изкарваме всеки път тук” казва за списание Downtown.

Бандата си е спечелила славата на група, която прави ремикси, а Оливие разкрива, че някои от групите, които обожават са Cure, Clash, The Sound – така или иначе музиката от ’80-те, както и от техниката за композиране от ’60-те на bossa nova течението и джазът от ’50-те са влиянията, от което членовете на Nouvelle Vague черпят вдъхновението си. Някои от най-известните им ремикси на парчета са: Dance with me, In a manner of speaking, Guns of Brixton, Love will tear us apart, . Според думите на Оливие Либо Nouvelle Vague са една банда от соло изпълнители, които си павят своя собствена кариера, но обичат да работят заедно, да споделят и развиват идеите си и да ги представят на своите приятели. За тях следващото предизвикателство е да се открие нов начин за запис на парчетата, така че всеки нов албум да съдържа нови идеи и предизвикателства.

Все още ли може да попитаме дали има музика, която те е срам да си признаеш, че ти харесва? Ако съществува нещо такова, което би могло да не спадне към категорията „музика за добрия вкус”, но въпреки това да се харесва на Оливие Либо е песента на Britney Spears “Womaniser”, за копто самият той казва, че по-късно се е оказало, че е едно много добро парче.

Fuzz club

Бул. Патриарху Йоаким 1 и бул. Пиреос 209

Петък, 17 декември, 20:00 ч.

Билети на входа: 30 евро, на предпродажба: 25 евро

 

 

Категории: Актуално музика концерти джаз new wave Nouvelle vague post punk
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus