Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Големи имена обещават горещо концертно лято в Гърция

23 Април 2014 / 16:04:36  GRReporter
1611 прочитания

Това лято големи имена от световната музикална сцена избраха Гърция, за да изнесат своите концерти и да подарят уникални мигове на гръцките си почитатели.

И тазгодишната лятна музикална програма ще бъде богата, като ще покрие широка гама от музикални предпочитания, а много от изявите могат да се превърнат в музикалното събитие на годината.

Музикантите, които са обявили концерти до момента, са следните:

Gogol Bordello - 7 и 8 май

Една от най-ритмичните банди, gypsy punk rockers «Gogol Bordello», верни на срещите си с гръцката публика, се завръщат за два концерта в Атина и Солун.

Pink Martini - 17 май

Любимците на гръцката публика от Pink Martini и едновременно с това една от най-успешните групи на световната lounge-jazz сцена, се завръщат през май за един уникален концерт в Гази Live, на 17 май, събота.

Moonspell - 24 май

Μoonspell ще посетят страната за едно специално шоу, посветено на гръцките им фенове, в основата на което ще бъдат песните от по-старите им албуми «Wolfheart» и «Irreligious». То ще се състои в събота, 24 май, на сцената Stage Volume 1.

Thievery Corporation - 17 юни

Thievery Corporation се завръщат в Гърция също за два концерта – в Атина и Солун.

En Lefko Festival - 20 и 21 юни

En Lefko Festival ще се проведе и тази година, на 20 и 21 юни (петък и събота), в „Технополи“ на община Атина.

След като бяха добавени и Simple Minds и Aeroplane, програмата на двудневния En Lefko Festival 2014, се оформя така:

20 юни - Simple Minds, Karuan & Band, Mike Simonetti (Italians Do It Better), Bottin, Egg Hell.
21 юни - Boy George, Gramatik, Nick Waterhouse, Aeroplane, Alex Gopher.

Bob Dylan - 23 юни

След 4 години Bob Dylan се завръща в Гърция, за да изнесе два уникални концерта в Атина и Солун.

Clutch - 24 юни

Прочутата рок група от Мериленд, САЩ, ще посети Гърция, за да отпразнува навършването на 10 години от излизането на успешния й албум «Blast Tyrant».

Ejekt Festival - 25 юни

През 2014 Ejekt Festival навършва 10 години постоянно присъствие. През годините на сцената му са се изявявали някои от най-големите имена на световната музика, и естествено на тазгодишното юбилейно издание на Фестивала ще участва една от най-впечатляващите групи, посещавали Гърция – Kasabian. Освен тях в програмата на Фестивала, който ще се проведе на 25 юни, на площад „Неру“ във Фалиро, са включени White Lies, Editors, Paul Kalkbrenner, Darkside.

Sepultura - 3 юли

Бразилските «пионери на extreme metal звука» ще посетят Гърция на 3 юли, четвъртък, в Stage Volume 1.

Rockwave Festival - 10, 11, 12, 13 юли

Rockwave Festival 2014 ще бъде отново четиридневен, като ще отвори врати на 10 юли, четвъртък, и ще продължи в петък и през целия уикенд, с богата концертна програма в Terravibe, Малакаса.

В списъка сред първите имена фигурира Eric Burdon, една от легендите на рока, с постоянно присъствие на музикалната сцена от 60-те до днес. Ще участват също така и Calexico, групата на Joey Burns и на John Convertino. И накрая, на сцената на Rockwave 2014 ще се появи и Woodkid, т.е. «многоликият» френски музикант Yoann Lemoine.

James - 15 юли

James се завръщат в Гърция за една единствена изява на 15 юли в театър „Врахон“ във Виронас. Любимата група на гръцката публика ще посети Гърция в рамките на турнето си за представяне на новия албум «La Petite Mort», който излиза на 2 юни.

Placebo - 8 август

Placebo ще посети Гърция, за да изнесе само един концерт на Олимпийския стадион на мира и приятелството, в петък, 8 август, в рамките на световното турне на групата, посветено на последния им диск «Loud Like Love».

Lady Gaga - 19 септември

Концертът на ексцентричната Lady Gaga в Атина на 19 септември, петък, на Олимпийския стадион, се очаква да се превърне в музикалното събитие на годината.

 

 

Категории: концерти Гърция Лейди Гага Боб Дилън Фестивали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus