Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Големите изкушения

17 Август 2013 / 10:08:30  GRReporter
4505 прочитания

Гали
    Надеждата, казват, умирала последна. И ние хвърляме какво ли не в преследването на желанията си, онези големите, с надеждата че ще ги постигнем. Можем да устоим на всичко, но не и на изкушението на разгоряло се желание. Във всички религиозни текстове е записано, че трябва да се въздържаме, да не се подаваме на изкушенията, които ни предлага живота. В известен смисъл това е вярно, но погледнато от камбанарията на духовността. А именно, че за да бъдем свободни от страданията на земния живот, е необходимо да излезем от кръговрата на живота и никога да не се раждаме отново. Ако погледнем обаче от камбанарията на Живота, тук на Земята, нещата изглеждат по съвсем друг начин. Желанието и изкушенията са онова, което го поддържа. Желанието е онази сила, която тласка човека към еволюция и прогрес, придвижила го е от каменната ера към бронзовата, после към желязната и така до днес.
    Днешната статия е на тема кои са най-големите ни желания и изкушения. За какво сме „алчни и гладни” и кое най-силно ни подтиква към еволюция, към това да излезем отвъд познатото, да си позволим да бъдем неразумни, да направим своя личен прогрес. Ако не съществуваха изкушенията и желанията, и до днес щяхме да живеем в каменната ера.
    Ето някой, който е последвал желанието си да има изкусителна, уникална и невероятно красива.... Кола! С която да се отдаде на следващото изкушение.

Категории: изкушения и желания Асцедент Луна Слънце астроучилище Гали хороскопи зодии планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus