Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката бюрокрация препъна Game of Thrones

09 Юли 2014 / 15:07:02  GRReporter
1097 прочитания

Гръцкият остров Икария, известен със своите жители, които често живеят много след като навършат 100 години пропусна шанса си да стане сцена на нашумелия сериал, приковал пред телевизионните екрани милиони зрители в целия свят.

Според гръцки медии продуцентите на Game of Thrones, които пътуват до различни точки на планетата, за да намерят най-подходящите за снимките на петия сезон на сериала места се спрели и на егейския остров. Те се вдъхновили от красотата на Икария и започнали процедурите по подготовката. Но пословичната гръцка бюрокрация изправила пред тях толкова пречки, че те се оказали от идеята да снимат там.

В гръцките публикации не се посочват конкретните затруднения, които са принудили авторите на сериала да отхвърлят Икария. В социалните мрежи обаче потребители с произход от острова с чувство за хумор пишат, че продуцентите на Game of Thrones искали да използват около 500 жители на острова като статисти.

 

„Тогава били информирани, че за тази цел тези хора трябва да открият еднолични фирми и да платят високи осигурителни такси на Фонда за осигуряване на работещите на свободна практика. В допълнение от Гръцката актьорска асоциация предявили претенции за права във връзка със снимките. Освен това директорът на продуцентската къща също трябвало да открие еднолична фирма и да плати осигуровки, а драконите трябвало да бъдат предадени на местното горско стопанство, поради опасността от пожар. Вследствие на всичко това Калиси отпътува за други места”, допълват шегобийците. В действителност, историята звучи съвсем реална до момента с драконите, разбира се.

В крайна сметка снимките ще се състоят в замъка Алказар в испанския град Севиля. Все пак, до момента не е ясно дали няма да бъдат използвани заснетите вече кадри от Икария, като тези от Метеора, които се виждаха в далечината от замъка на Джон Арин – Ейри. 

Категории: Кино сериал Game of Thrones снимки Икария бюрокрация
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus