Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Half Note Jazz Club посреща новия сезон с една доста... jazz програма

08 Октомври 2011 / 17:10:21  GRReporter
1415 прочитания

Half Note Jazz Club отваря врати на 12 октомври за един уникален музикален сезон в известния клуб, а click@Life ви представя програмата му до Нова година.

От 12 октомври джаз и световната музика си дават среща в Half Note, като предлагат за поредна година една качествена и богата художествена програма.

Забавлението ще достигне връхна точка с участието на музикални формации от цял свят, с интересни музикални нюанси и музикални сътрудничества, и разбира се, с най-доброто, което може да покаже съвременната световна музикална сцена.

Тази година всяка седмица от сряда до неделя любими изпълнители ще се качват на сцената на Half Note, за да представят световната джаз, блус, фънк, фламенко и етник музика.

Програмата започва с Gizelle Smith (12-16/10), златното момиче на фънка. Това е прозвището, което заслужено спечели Gizelle Smith, щом се появи на музикалната сцена на фънка в Лондон преди три години, като вокалистка на The Mighty Mocambos. Със силен и изразителен, страстен  глас Gizelle изпраща до нас чиста емоция.

Програмата продължава с Leonor Leal Y Grupo (19-23/10) и нейното страстно фламенко. Leonor Leal е една от най-значимите танцьорки на фламенко и на андалуската танцова традиция като цяло. Критиците я превъзнасят заради своеобразния й стил, но и заради нейната непосредственост на сцената.

Авторът на песни, китарист, барабанист и перкусионист Vinicius Cantuaria се качва на сцената на Half Note на 26-30/10, като с него завършва първият есенен месец в известния джаз клуб. С музиката си, която покрива целия спектър на бразилските ритми, с характерния звук на китарата си и поразяващите си стихове, Vinicius Cantuaria със сигурност е един от най-великите съвременни музиканти.

Следват автентични джаз вечери (02-06/11) с барабаниста Billy Hart и Craig Handy, David Weiss и George Cables, които се очаква да подарят на публиката уникални джаз моменти.

Гърците Манос Ахалинотопулос и Макис Аблианитис се срещат на сцената с Haig Yadjian (09-13/11) и се очаква да покорят публиката с ethnic парчета от Армения и Гърция.

Един от главните представители на Chicago Blues, Jody Williams с неговия уникален стил, ще бъде в Гърция и Half Note на 23-27/11 с автентични блусове от Чикаго и 50-те и 60-те години на миналия век.

Василис Лекас участва в тазгодишната програма на Half Note с едно електронно музикално пътешествие (30/11-04/12), а един от най-завършените тромбонисти на международния джаз, Steve Turre, идва с неговия квинтет и Andromeda Turre (14-18/12), предлагана за награда Грами и обиколила целия свят, спечелила изключителни отзиви.

Една взривоопасна jump суинг и rhyhtm 'n' blues програма очаква приятелите на Half Note на 19-27/12 със Steve Lucky & The Rhumba Bums. Тази фантастична група е създадена в Сан Франциско от пианиста/певец Steve Lucky и певицата/китарист Carmen Getit. Двамата с тяхната уникална химия и хумор, но и с изпълнителските им данни, възраждат едно разнообразие от музикални стилове от 40-те и 50-те години на миналия век.

Краят на програмата тази година идва с изпълнителите от Mitch Woods & His Rocket 88’s (28/12-3/1) с уникални boogie-woogie, swing и rock ‘n’ roll вечери.

Справки: Half Note, ул. “Тривониану” № 17, Мец, 210 9213310, www.halfnote.gr , дни и часове на представленията - сряда-събота в 22.30 ч., неделя в 21.00 ч., вход: 15, 20 и 25 евро.

 

 

Категории: джаз клуб Half Note Jazz Club програма джаз блус фънк фламенко етник
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus