Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Химията на сексуалността

09 Февруари 2013 / 09:02:03  GRReporter
9042 прочитания

Гали
    „Между нас има химия” – колко пъти сте чували тази фраза?! Стотици сигурно, дори хиляди. И точно с тази химия започва онова, което наричаме любов. А вярвате или не, химията няма нищо общо с любовта, а със секса. Да говорим за любовта между двама без секс, е равнозначно на това да говорим за живот без храна. Сексът не присъства в живота само като начин за възпроизводство, въпреки че точно това го движи. Той има важна функция за обмен на жизнена енергия, тъй като по този начин се поддържа балансът в живота. Голяма част от връзките и браковете се провалят и разпадат не поради несходство в характерите, а поради несходство в сексуалната природа. Защото онзи, който не ни пасва сексуално, много трудно би ни паснал и в живота. Сексуалността не е просто онзи момент, в който правим физически секс. Тя е много повече.

    Днешната статия е на тема какъв сексуален темперамент носим. Всеки от нас има определен темперамент, който характеризира цялостното ни поведение в живота. Но предполагам често ви се е случвало да попаднете на хора, чийто темперамент в работата например, съществено се различава от темперамента му по време на сексуална игра. В астрологията има дефинирани дванадесет основни житейски области и на практика във всяка една от тях проявяваме различен темперамент, имаме различен тип поведение.
    Още в първите секунди при всяко запознанство с потенциален партньор, ние инстинктивно започваме да правим бърза преценка на евентуалния взаимообмен – какво можеш ти да направиш за мен, какво мога аз да направя за теб. И в това „правене” един за друг, влиза обменът на сексуална енергия, а също и съчетаването на гени, чиято първостепенна задача е да се възпроизвеждат в здраво поколение. Гените ни имат приоритетно значение – да разпознаят подходящия партньор за възпроизводство, без значение дали ще се стигне до него. Едва след това идва ред и на обмена на сексуална енергия, което се случва по време на играта и акта.
    Когато инстинктът и „химията” ни подскажат че сме срещнали подходящи гени за по-нататъшно възпроизводство, ние се привличаме сексуално. Какво се случва обаче в периодите между възпроизводствените процеси?! Сексът тогава се превръща в нещо съвсем различно, превръща се в едно „същество”, което живее по свои правила. Тук се появява значението на сексуалната ни природа – дали ще си подхождаме по темперамент и предпочитания, дали ще ни е комфортно, дали ще имаме желание да играем с другия, дали можем да осъществим онова, за което мечтаем. Ако не сме подходящи един за друг, то желанието за секс стремително намалява и започваме да си търсим други партньори, които да поддържат сексуалния ни живот. Разбира се желанието за секс се променя и по други причини, но първичната винаги си остава в партньора.
    В астрологията Осмият дом на хороскопа се свързва със секса. Състоянието на този дом -  знакът, в който попада; планетата, която го владее; а също и ако има планети в него - ни разказват какъв е сексуалният живот за конкретния човек. По аналогия с Асцендента, който ни описва физически като основен темперамент, така Осмият дом ни показва какъв темперамент носим в сексуално отношение. Целият хороскоп, ако бъде фокусиран върху Осмия дом, ни разказва сюжета на сексуалния живот – какъв сексуален темперамент носим, каква стойност има за нас сексът и какво получаваме от него, постигаме ли вътрешно удовлетворение, кои са любимите ни сексуални теми за разговор, какви сексуални игри предпочитаме и кои роли ни харесват да играем в тях, сексуални фантазии и мечти, мироглед и философия, спадове/възходи в сексуалния живот и либидо и така нататък.
    Сега преминавам към информацията, която дава Осмият дом по въпроса какъв сексуален темперамент имаме. Присъствието на планети в този дом винаги дава допълнителни детайли, а също така и планетата, която се явява владетел на този дом. Разбираемо е, че ако Сатурн – планетата на аскетизма и ограниченията, попадне там, то това доста осезаемо променя темперамента. Как тези детайли оказват влияние на крайните изводи, е препоръчително да се изведе от астролог. Аз ще ви дам основната информация според зодиакалния знак.
    Асцендент в знак Овен
    Осмият дом попада в знак Скорпион. Сексуалната ви природа е изключително интензивна, но сте способни да я контролирате така, че да създадете необходимото напрежение за себе си. Само когато то постигне необходимите равнища, сте в състояние пълноценно да се отдадете и да постигнете максимум удовлетворение. Сексът присъства в живота ви по един натрапчив и драматичен начин и всичко, свързано с него, е дълбоко мистично и много лично. Когато се нуждаете от секс, всичко друго в живота изчезва и искате да извлечете максимума от всеки един момент. Скорпион е воден знак, който се управлява от Марс и Плутон. Като темперамент сте силно сексуални и потребността ви е не само от самия физически акт, но и от емоционалната страна, която го съпътства. Рядко търсите чести и бързи сексуални контакти. Имате нужда да отделите достатъчно време, за да удовлетворите желанията си. Не бързате, не проявявате нетърпение, а напротив – действате бавно и спокойно, за да можете да доставите тотална наслада на всички си сетива.
    Асцендент в знак Телец

Категории: сексуален темперамент осми дом индивидуален хороскоп зодии Гали астроучилище любовен живот
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus