Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Индивидуалният ни извор на енергия

04 Август 2012 / 09:08:35  GRReporter
6831 прочитания

Гали
    От незапомнени времена във всички познати ни до момента религии и традиции е имало култ към Слънцето. Човекът винаги е осъзнавал, че без Слънцето, никога не би имало живот на Земята. Когато се говори за астрология, основното нещо, което знаят всички е под коя „зодия” са родени. И от нея се правят заключения за същността на хората. Има обаче нещо, което остава встрани, а е много важно. То е, че Слънцето в хороскопа е личният ни енергиен център. Показва с какъв тип жизнена енергия разполагаме, в какви количества е налична и най-важното: откъде я черпим, откъде се снабдяваме с нея. Ние рядко се замисляме къде се намира нашата „бензиностанция”, от която си зареждаме резервоара.
    Слънцето в хороскопа задава специфичен тип енергия в зависимост от зодиакалния знак, в който попада. Дванадесетте знаци представляват различните типове енергия, които са необходими тук на Земята, за да се развива Животът. Затова няма „лоша” и „добра” зодия. За всеки има място под Слънцето – клише, което е толкова истинско, че чак сме спрели да го разбираме.
    В днешната статия ще засегна точно този въпрос – каква енергия носим, какво е нашето гориво и откъде го зареждаме. Дали сме на „дизел”, „бензин”, „газ”, „метан”, „ядрено гориво”, „електроцентрала”. Откъде си го набавяме – кои сфери в живота и съответно кои хора ни съдействат за това. Абсурдно е, но почти винаги това са всички онези неща и хора, които ужасно ни дразнят и все се опитваме да избягаме от тях.
    Слънцето в хороскопа стои не само в някой от дванадесетте зодиакални знаци. То се намира в някой от дванадесетте домове и владее един точно определен – домът, който попада в знак Лъв. Според астрологичните правила Слънцето е владетел на този знак и поради това домът, попадащ в него има особено важно значение. В зависимост от това кой от 12-те домове попада в знак Лъв,  се дефинират различни житейски области и хора в живота ни. Точно те се явяват нашият енергоносител, нашият извор на жизнена енергия.
    Ще обясня нагледно за по-любопитните с един пример. В описанията, които следват по-надолу ще дам тези положения за всеки знак. Така че дори и да не ви стане съвсем ясен примерът, достатъчно е да прочетете какво пише за знака на Асцендента си, ако го знаете и за знака, под който сте родени.
    Давам пример за хороскоп с Асцендент Овен и Козирог. Погледнете на картинката. В хороскоп (1) Асцендентът е Овен и знак Лъв покрива 5-ят дом. В хороскоп (2) Асцендентът е Козирог и знак Лъв покрива 8-ят дом. Онова, което символизират съответно 5-ят и 8-ят в тези два конкретни случая, е основният източник на жизнена енергия, от него се черпи жизнената енергия, от него става зареждането.
    Освен това има значение и в кой дом броено от Слънцето попада знак Лъв. На картинката и в двата случая попада в дом 3-ти, тъй като и в двата примерни хороскопа Слънцето е в знак Близнаци. Сега следва информация за всеки знак. Ако някои от описаните неща и хора, се окажат онези които най-много не ви допадат, не се чудете – притокът на жизнена енергия винаги изисква полагане на някакви усилия.
    Асцендент или Слънце в знак Овен
    В знак Лъв попада 5-ят ви дом. Оттук произтича една много важна ваша характеристика да се отличавате с мощен и стремителен импулс. За вас е характерно това, че всичко, което сътворите и е плод на личните ви таланти – ръчни и интелектуални, се явява мощен източник на жизнена енергия  Игрите, спорта, съревнованията, забавленията в живота, също ви зареждат много силно и се чувствате буквално като новородени в такива дейности. А децата са най-върховият момент в живота ви. Те са най-великото ви сътворение и като такива са вашият основен енергиен източник измежду хората, които ви заобикалят. Въпреки че обикновено се наблюдава ограничение в способностите за възпроизводство и е рядкост да имате повече от едно дете, то дори и само едно да е, ви е напълно достатъчно да презареждате батериите всеки път, когато сте около в него, дори и поводите да не са от най-приятните – например да имате проблемно дете. Другите хора, които най-силно ви зареждат са брачните партньори на приятелите ви.
    Асцендент или Слънце в знак Телец
    В знак Лъв попада 4-ят ви дом. Това ви прави толкова големи „материалисти” с огромен апетит към недвижимите имущества. Не обръщайте внимание на всички онези, които ви укоряват, че обичате най-много къщата си, дома си, борите се за всяка педя земя. Земята, недвижимите ви собствености и притежаваните автомобили са нещата, от които черпите своята жизнена сила и енергия. Те са вашият най-дълбок резервоар. Ако ви откъснат от допира със живата природа, от допира със земята, много бързо залинявате. Най-силно се зареждате и възобновявате у дома, когато си правите различни неща, чрез които поддържате дома си. Опитайте се да създадете собствен дом, не си позволявайте дълго време да живеете на квартира или под нечий чужд покрив. От хората, които ви заобикалят майката е най-важният енергиен източник за вас. Затова сте силно привързани към нея дори и това да ви създава големи проблеми понякога. Другите хора, които най-силно ви зареждат са братовчедите по бащина линия и бащата на брачния партньор.
    Асцендент или Слънце в знак Близнаци

Категории: източник на енергия откъде черпим жизненост индивидуален хороскоп 12-ти дом знак Лъв Астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus