Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Интимни отношения без секс? Не, благодаря!

16 Ноември 2013 / 09:11:11  GRReporter
5575 прочитания

Гали
    Някои от най-честите въпроси, които си задават хората се отнасят до това какво предпочита партньорът им в сексуалните отношения, какво му харесва, какво да направят, за да поддържат страстта жива. Вече са измислени какви ли не начини, подходи, маневри, играчки, аромати, само и само да се събужда желанието. Интересен факт е, че сексуалната част представлява едва около 10% от интимните отношения. В тях има много повече от един секс. Но когато точно тези 10% куцат или липсват, то те се превръщат в огромен проблем винаги. Заради тези 10% се провалят много връзки и бракове. Странно е някак, а може би не е.
    Всъщност точно сексът е причината изобщо да бъде създадена каквато и да е близост между хората, да има интимност. Без интимността и близостта просто няма интимни отношения, дори като словосъчетание. Затова въпросът за предпочитанията в секса винаги е особено важен.
    Днешната статия е на тема какво ценим най-много в сексуалния си живот. Кои са онези неща, които имат най-голяма стойност за нас, нуждаем се от тях. Сексът не е просто един физически акт – всеки търси в него нещо, което му дава комфорт и удовлетворение.
    На първо място искам да внеса едно кратко разяснение. За да бъде напълно удовлетворяващ един сексуален акт, най-важен е балансът и постигането на равновесие между мъжката и женската енергия у всеки от партньорите – ин и ян. За да стане това, сексуалната енергия трябва да се завърти в кръг – от основата на гръбначния стълб (физическите органи) до главния мозък и обратно. Само така става свързване на „трите съкровища” – сексуална (творческа и креативна) енергия, здраве и жизнена сила, духовна и ментална сила. Ако се постигне свързването, то е мощен източник на здраве и щастие. Така че прословутата и подложена на много шеги цифра 69, носи дълбок смисъл за този, който я разбира.
    Това, което описах, китайците са го открили преди хилядолетия и всъщност е основното, което всички търсят в сексуалния си живот. Разликите са в начините на постигане и именно тези начини придобиват най-голяма стойност и ценност. Онова, което работи за един, на друг не върши работа. Всеки от нас има своя „бутон” за включване – той е под формата на определени обстоятелства, които са пряк път към постигането на пълно удовлетворение и намирането на така желаните „три съкровища”.
    Един много важен елемент обаче е това, че в повечето случаи ние самите не знаем кое е най-ценното за нас, кое ни натиска „бутона” и ни включва. Нуждаем се от някой друг, който да ни накара да го разберем. Брилянтният психоаналитик Карл Г. Юнг казва нещо много просто; „Човек не знае нищо за себе си. Необходими са му другите, за да се опознае”. Което означава, че ако партньорът, който имаме не носи вроден инстинкт да ни осигури онова, което е ценно за нас, не умее или не знае, а може би не иска, ние ще го търсим при други хора. И ето как стигаме до пропастта  в интимността и близостта.

Категории: интимни взаимоотношения секс Асцедент Девети дом индивидуален хороскоп Гали Астроучилище планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus