Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Изпитанията, които съдбата отделя за всеки един от нас

19 Април 2014 / 08:04:43  GRReporter
7559 прочитания

Гали
    В народния език съществува изразът, че „Всеки си носи кръста”. Така наричаме изпитанията, които са ни отредени по съдба. И тъй като са по съдба, няма как да ги избегнем. И за да не наклонявам мисълта ви в негативна светлина, ще кажа, че дори и славата, известността, богатството, популярността, също са вид изпитания на съдбата. Няма да изброявам колко известни хора не са успели да се преборят точно с предизвикателствата и бремето на славата, завършвайки живота си някак преждевременно и трагично.
    Статията днес е на тема в какво се състои личния ни „кръст”, какъв товар се налага да понесем на гърба си и защо сме „наказани”. Пиша наказани в кавички, тъй като за човешките възприятия, всеки товар и проблем е наказание. А това съвсем не е без причина. Ще направя аналогията с Исус, който самичък пренесъл на гърба си тежкия кръст, на който знаел, че трябва да умре. В католическите църкви са поставени 14 картини, които описват така наречения Кръстен Път. Тези сцени са съотносими с един човешки живот – от началото до края. Загатват как най-голямата тежест, която носим през целия си живот, се оказва най-ценното ни постижение. Как проблемите, които смирено изтърпяваме и понасяме, се оказват в центъра на най-големия ни успех. И няма значение дали този успех е публичен или не – той е най-важния лично за нас.
    В астрологията планетата Сатурн заема почетна позиция, когато стане въпрос за трудната страна на човешкия живот. Мястото на Сатурн в личния хороскоп и всичко, с което се свързва тази планета, е онова, в което са нашите изпитания, страхове, товар и ограничения. Не на последно място – там винаги сме сами и можем да се уповаваме само на божията помощ! От друга страна именно Сатурн е неизменна част от най-големите ни постижения. Награждава ни най-много.
    Сатурн е наричан планетата на съдбата. Управлява Времето и се „грижи” всички наши действия да не останат без последици – когато стъпим накриво си понасяме наказанието, когато си изпълним дълга си получаваме наградата. Сатурн посочва къде е неизбежно да се сблъскаме с изпитания и ограничения, но и къде е неизбежно да постигнем най-високия си житейски връх. Често е наричан „злодеят, злосторникът” в популярната астрология, защото Сатурн абсолютно безкомпромисно „посочва” тежкия кръст и „заявява”, че докато не го пренесеш сам, не се смириш, не се прегънеш и потрудиш, никога няма да получиш „неувяхващ венец” на челото си.
    Нашият личен „кръст” се определя на първо място от позицията на Сатурн в хороскопа по дом, както и домовете, с които е свързан. Обикновено това са неща, които най-много не харесваме, бягаме от тях, изпитваме страх, че ще се провалим, не искаме да поемаме отговорност. Но това са всъщност нещата, в която имаме възможност да получим най-големи награди, да се извисим над останалите, да получим респект и уважение. Само чрез тях можем да изпитаме усет за реализация, че сме постигнали успех.
    На второ място е домът, който попада в знак Козирог – знакът, който се управлява от Сатурн. Този дом също има пряко отношение към нещата, от които не можем да избягаме и се налага смирено да си носим „кръста”, докато един ден се изненадваме как именно в тях намираме огромна стабилност и сме постигнали сериозен успех.
    По-долу ще ви дам информация за позицията на Сатурн в хороскопа. Но тъй като е важно кой дом попада в знак Козирог в личния ви хороскоп, ще систематизирам двете. Ако например Асцендентът ви е в знак Овен, то в знак Козирог попада Десетият дом. А Сатурн може да се намира в Трети дом. В такъв случай потърсете описанието за:
1. „Асцендент в знак Овен или Сатурн в Десети дом” – поради това, че Асцендентът ви е в Овен.
2. „Асцендент в знак Скорпион или Сатурн в Трети дом” – поради това, че Сатурн е в Трети дом в личния ви хороскоп.
    За да разберете къде е поставен Сатурн в личния ви хороскоп, намерете в кой знак е бил в годината ви на раждане. След това направете отброяване от знака, в който е Асцендентът ви. Примерно сте родени през 1981 г. Тогава Сатурн е бил в знак Везни. Ако Асцендентът Ви е Дева, то в този случай Сатурн стои във Втори дом (Дева – 1 дом, Везни – 2 дом).
    Позиция на Сатурн по години – имайте предвид, че датите са закръглени и най-точна информация можете да получите чрез специализирано изчисление лично за вас:
Януари’1950 – август’1951 – Дева
Септември’1951 – октомври’1953 – Везни
Ноември’1953 – октомври’1956 – Скорпион
Ноември’1956 – декември’1958 – Стрелец
Януари’1959 – декември’1961 – Козирог
Януари’1962 – март’1964 – Водолей
Март’1964 – февруари’1967 – Риби
Март’1967 – април’1969 – Овен
Май’1969 – юни’1971 – Телец
Юли’1971 – юли’1973 – Близнаци
Август’1973 – септември’1975 – Рак
Октомври’1975 – юли’1978 – Лъв
Август’1978 – септември’1980 – Дева
Октомври’1980 – август’1983 – Везни
Септември’1983 – ноември’1985 – Скорпион
Декември’1985 – Октомври’1988 – Стрелец
Ноември’1988 – януари’1991 – Козирог
Февруари’1991 – януари’1994 – Водолей
Февруари’1994 – март’1996 – Риби
Април’1996 – февруари’1999 – Овен
Март’1999 – април’2001 – Телец
Май’2001 – май’2003 – Близнаци
Юни’2003 – юли’2005 – Рак
Август’2005 – август’2007 – Лъв
Септември’2007 – октомври’2009 – Дева
    Асцендент в знак Овен или Сатурн в Десети дом

Категории: изпитанията на съдбата личния ни кръст Сатурн Асцедент астроучилище Гали индивидуален хороскоп зодиакални знаци
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus