Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Как да заздравим “сърцето” на нашата връзка

03 Ноември 2012 / 10:11:37  GRReporter
10175 прочитания

Гали
    Древните алхимици са знаели една велика тайна на природата – че животът се поддържа чрез непрекъснато редуване на съзидание и разрушение, чрез раждане и смърт. Това е Законът на човешкото битие и в него се преплитат привличане и отблъскване, срещи и раздели. В територията на интимните взаимоотношения това означава, че за да се поддържа животът на връзката между двама души, силите на привличане и отблъскване задължително трябва да съществуват. В отношенията между двама души има три компоненти: Аз, Ти и Ние. Аз и Ти са индивидуалните същества, Ние – това е нещо трето, което наричаме връзка, брак, отношения. За да съществува Ние задължително трябва да има динамика между Аз и Ти. И тази динамика се поддържа единствено и само чрез непрекъснато редуване на съзидание и разрушение.
    В днешната статия ще пиша за това как се поддържа животът на връзката между двама души, как вдъхваме живот на „Ние”. Връзката няма физическо сърце, така както има човекът, за да може да живее самостоятелно. Заслушвали ли сте се някога в сърцето си и неговия ритъм? Туп – пауза – туп – пауза. Има го – няма го. Ето това правим Аз и Ти, за да живее връзката помежду ни – туп и пауза; привличаме се, отблъскваме се и после пак се привличаме; свързваме се и се разделяме. Свързването и разделянето са две сили, които съществуват едновременно и винаги са в някакво равновесие докато връзката съществува. Когато тези сили излязат извън равновесие, тогава и самата връзка умира – сърцето й спира.
    Тъй като често се случва да се загубваме в превода, ще обясня какво представляват свързването и разделянето. Свързването възстановява общото, цялото. Разделянето позволява всеки да има своето лично пространство като индивид, да оставиш другия да се занимава със своите интереси и потребности индивидуално. Разделянето не означава непрекъснати конфликти и крайности. То е нуждата от свобода в една двойка.
    Когато се създаде връзка между двама души, всеки от тях заема определена роля. Единият приоритетно поема задачата да осъществява свързването, а другият – да осъществява разделянето. Свързващият в двойката се стреми да прави всичко, за да се запази целостта на връзката. Стреми се двамата да останат заедно. Привлича другия чрез различни неща които той харесва, съблазнява го. Поради тази причина се концентрира върху общите неща между двамата и единството. Разделящият от своя страна прави обратното – поддържа дистанция, за да може да се осигури необходимата пауза и поради тази причина той се концентрира върху различията между двамата.

Всеки човек има изграден основен модел към коя роля инстинктивно ще се стреми. Кой сте вие във вашите връзки? Стремите се да свързвате или да разделяте?
    В астрологията оста Асцендент – Десцендент е наричана още ос на взаимоотношенията. Тя символизира как ние изглеждаме в очите на другите, това е нашата врата, чрез която се свързваме с останалия свят. Това е нашето физическо съществуване в света заедно с другите. Чрез тази ос и планетите, свързани с нея определяме към какъв тип партньорски отношения се стремим. Тук се включва и желаната от нас роля, когато влизаме във взаимоотношения. Чрез тази ос се установява дали създадените от нас взаимоотношения могат да живеят във физически свят, да съществуват реално.
    Планетите, управляващи знаците, в които е разположена оста Асцендент – Десцендент ни показват дали в отношенията си ние сме склонни да влизаме в ролята на свързващия или в ролята на разделящия. Ако това се потвърди и чрез връзката между планетите от нашия хороскоп към планетите в хороскопа на партньора, тогава физически връзката има шанс да живее. Основното правило е да установим каква е връзката между планетите, управляващи знака, в който е разположен Асцендента и знака на Десцендента. Прочетете информация за вашия знак на Асцендента, за да разберете кои са тези планети. След това разгледайте личния си хороскоп според описаните правила.
    Планетите се различават по своята скорост на орбитално движение и когато съпоставяме две планети, едната винаги е по-бавна спрямо другата и за отправна точка вземаме нея. Все едно я застопоряваме. Важно в случая е дали по-бързата планета се отдалечава или се приближава към по-бавната. Затова се оформят два варианта:
    1. Ако по-бързата планетата управлява Асцендента и по хода на знаците (обратно на часовниковата стрелка) се отдалечава от планетата, управляваща Десцендента, то вие сте склонни да влизате в ролята на разделящия. Очаквате партньорът да свързва.
    Пример: Асцендент Телец / Десцендент Скорпион. Асцендентът това сте вие и се представлявате от Венера, която управлява знак Телец. Десцендентът е партньорът ви и е представен от Марс. Венера е по-бърза в движението си от Марс. Затова разглеждаме към опозиция с Марс ли върви Венера или към съвпад. По хода на знаците виждаме, че се движи към опозиция с Марс, която символизира отделяне. Следователно вие (Венера) се стремите към отделяне и е желателно партньорът ви да поеме ролята да свързва, за да може да живее връзката.

Категории: връзка интимни взаимоотношения партньор ос асцедент-десцедент Гали астроучилище планети индивидуален хороскоп зодиакален знак
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus