Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Как се възстановяваме след раздяла

21 Ноември 2014 / 09:11:38  GRReporter
4342 прочитания

Гали

Да се разделиш с любим човек или дългогодишен партньор е събитие, което се е случвало на всеки човек. Някои го преживяват веднъж, други – няколко пъти. Раздялата е един особен процес. Тя е като да се сблъскаш със смърт, но в по-различен вариант. Другият си отива и идва една празнота, която много често (всъщност винаги) е трудно да бъде запълнена. Естествено времето лекува всичко, тъй като животът не търпи вакуум и празни пространства. Но докато човек се излекува преминава през едно много неприятно състояние.

Днешната статия е за раздялата. Кои са най-леките и естествени пътища да я преживеете, да се възстановите от нея. Има хиляди съвети, но рецептата винаги е индивидуална. Тя зависи не само от вашите способности да се справите, но и от връзката, която сте имали с конкретния човек. Затова някои раздели ги преживявате по-болезнено, а други са като сняг през май. Но стилът и начинът да се справите с всички тях е винаги един и същ.

Луната в индивидуалния хороскоп е свързана с начина, по който реагираме емоционално и инстинктивно на всяка една житейска ситуация. Когато се говори за вътрешната природа на един човек като душевност, инстинкти, емоции, възприятия, именно Луната има приоритетно значение. Позицията й указва цялостната ни природа, как приемаме света около нас и как му реагираме, с каква честота попадаме в разочарования като цяло и общият ни подход към тях. Ние обаче попадаме в различни ситуации. Не е все едно с кого се разделяме – дали това е близък приятел, любим човек, колега, роднина и така нататък. Понякога много по-болезнено преживяваме раздялата с дългогодишните си колеги, отколкото с интимен партньор.

            Специално във връзка с личните партньори фокус придобива седмият знак/дом, изчислен от Луната. Той показва каква емоционална връзка изграждаме с тях. За разрушаването, пречупването й, е „виновен” осмият дом от седми, или това е Втори дом, смятан от Луната. Той описва как преживяваме раздяла с интимен партньор.

Вторият знак (и дом) от Луната дефинира как идва разруха във връзката, показва пречупването в нея и какъв е най-присъщият ни начин да преминем през една раздяла, така че да се възстановим и да сме способни да приемем друга връзка. Позицията на самата Луна по знак дефинира какъв е „филтърът” ни – как приемаме околния свят, как му реагираме и съответно за какъв тип емоционален опит сме отворени. Вторият знак след лунния показва какъв е ресурсът ни да се справим с този емоционален опит. Затова човек, в чийто хороскоп има планета в него, разполага по един или друг начин с повече подкрепа от околните, има по-добри условия да се справи. А онези, при които няма планета, се борят предимно сами, не търсят помощ от околния свят, защото подсъзнателно знаят, че няма да намерят такава.

Сега ще представя информацията, която идва основно от символиката на зодиакалния знак, който е втори, отчетено от позицията на Луната. Има значение също коя планета го управлява, тъй като нейната скорост и подвижност, сила/слабост, показват скоростта, с която преживявате една раздяла, докато се възстановите и сте в състояние да създадете нови отношения. По принцип най-трудно е за хората, при които Луната е в знаците Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей. На тях им отнема най-много време да преминат през този процес.

            Луната в знак Овен

            Вторият знак попада в Телец и се управлява от Венера. Начинът, по който преживявате раздялата е доста прагматичен и много лесно постижим. Реалисти сте, носите бързо променлива емоционална природа и на раздялата гледате повече като възможност за ново начало. Просто се заобикаляте с някакво изобилие, опитвате се да живеете комфортно, да си доставите повече лукс и разкош  – отдавате се на храна, пазаруване, заобикаляте се с красиви жени или мъже, отдавате се на преживявания и стил на живот, които „утешават” сетивата ви, а оттам и неприятните емоции.

            Луната в знак Телец

            Вторият знак попада в Близнаци и се управлява от Меркурий. Начинът, по който преживявате раздялата е доста интересен, тъй като ставате много общителни по темата (за разлика докато сте във връзката), говорите, обсъждате я с всеки, с когото ви се удава такава възможност. Има една права пропорционалност – колкото по-силна е била връзката ви със съответния човек, толкова по-дълго и повече говорите за нея. Когато я „изговорите” цялата, обсъдите с другите всичките й аспекти – спомени, ситуации, най-важни, тогава се чувствате готови да се изправите и да продължите.

            Луната в знак Близнаци

            Вторият знак попада в Рак и се управлява от Луната. Начинът, по който преживявате раздялата е да се отдадете на една на пръв поглед необичайна за вас емоционалност, да преминавате през целия спектър на чувствата – от дълбоко униние, през равнодушие, през презрение и после обратно през „не мога без теб”. Всичко това го правите в условия на някаква затвореност, изолирате се предимно у дома. Отдавате се на спомени, подреждате ги с цел да ги сложите в архива. Имате нужда да преживеете всички възможни чувства, за да можете напълно да се освободите от раздялата.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus