Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Кино и солидарност

14 Юли 2012 / 15:07:17  GRReporter
1902 прочитания

Чрез Хранителната банка, която община Елинико-Аргируполи откри през декември 2011, се предлага неоценима помощ на десетки нуждаещи се граждани. Според данни на общината броят на подкрепяните семейства се увеличава ежедневно: до месец юни 2012 общият брой на регистрираните семейства е 180.

Чудесно е, че в този период на криза, практическата помощ за нуждаещите се семейства се съчетава с културни прояви, и по-точно с прожектирането на филми в лятното кино в Парка 129 (до  Praktiker и успоредно на улиците „Вулягменис”, „Драгацаниу” и „Праксителус”, на 4-та спирка в Аргируполи), организирани от Кино-клуба на община Елинико-Аргируполи. Входът е свободен.

В лятното кино ще бъде поставен „Кош на солидарността”, в който ще се събират стоки от първа необходимост за Хранителната банка, като същевременно ще се предлагат стойностни филми от гръцкото и световно кино.

«Отзвукът на тази инициатива ще подпомогне на практика усилията на общинските власти да подкрепят нашите съграждани, които са засегнати най-силно от дълбоката икономическа и социална криза в страната», отбелязват от Кино-клуба на община Елинико-Аргируполи. «От нашата помощ  и солидарност към тези хора зависи вече оцеляването им».

Стоките, събирани в „Коша на солидарността”, са основните трайни хранителни продукти (захар, зехтин, доматен сок, консерви, варива, брашно, ориз, макаронени изделия, кафе и др.), както и почистващи препарати и санитарни материали (шампоан, прах за пране, паста за зъби, превръзки, памперси за бебета и възрастни и др.)

Филмовата програма

 

Събота 14 юли

Дамата изчезва – Алфред Хичкок

(Трилър, 1938, черно-бял, 97') в ролите: Маргарет Локууд, Майкъл Редгрейв, Мей Уити, Пол Лукас, Базил Радфорд, Нонтън Уейн.

 

Събота 21 юли

Вълшебен град – Никос Кундурос

(Драма, 1954, черно-бял, 80') в ролите: Йоргос Фундас, Танасис Венгос, Маргарита Папагеоргиу, Манос Катраки, Стефанос Стратигос.

 

Събота 28 юли

Да убиеш присмехулник – Робърт Мълиган

(Драма, САЩ, 1962, черно-бял, 129') в ролите: Грегъри Пек, Робърт Дювал.

 

Събота 4 август

Ваканция – Хауърд Хокс

(Комедия, САЩ, 1938, черно-бял, 102') в ролите: Катрин Хепбърн, Кари Грант.

 

Събота 11 август

Пролетното събиране на полските пазачи – Димос Авделиодис

(Гърция, 1999, цветен, 178') в ролите: Αнгелики Маланди, Ангелос Панделарас, Янис Цумбариотис, Стелиос Макриас, Илиас Петруполеас.

 

Събота 18 август

Монти Пайтън и Свещеният граал – Тери Гилиъм, Тери Джоунс

(Комедия, Англия, 1975, цветен, 91') в ролите: Γреъм Чапман, Джон Клийз, Ерик Айдъл, Тери Гилиъм.

 

Събота 25 август

Иди и виж – Елем Климов

(Военен, СССР, 1985, цветен, 136') в ролите: Αлексей Кравченко, Олга Миронова.

Събота 1 септември

Интернационалът – Мухарем Гюлмез, Съръ Сюрея Йондер

(Комедия, Турция, 2006, цветен, 106') в ролите: Джезми Баскън, Йозгю Намал, Умут Курт, Назми Кърък, Мерал Окай.

 

Събота 8 септември

Великият диктатор – Чарли Чаплин

(Политическа комедия, САЩ, 1940, черно-бял, 127') в ролите: Чарли Чаплин, Полет Годар, Джак Оуки.

 

 

Категории: лятно кино прожекции Хранителна банка помощи община Аргируполи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus