Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Когато любовта е съдбовна...

16 Август 2014 / 08:08:03  GRReporter
12564 прочитания

Гали
    Всеки, който се е докоснал до света на астрологията и по специално до темата за любовта, се е сблъскал и с така наречените кармични взаимоотношения. Това са отношения,  в които има съдбовност, предопределеност. Всъщност всички важни взаимоотношения, които имаме в живота си, носят този печат, наречен „карма, съдба”. Те винаги оставят следи, дори и да са били кратки. Най-характерното за кармичните отношения, че те идват в живота ни по такъв начин, че нито разбираме как сме се озовали в тях, нито можем да избягаме от тях – просто ни се случват.
    Статията днес, както вероятно разбрахте, е на тема какви са кармичните обстоятелства около любовните връзки. Как се промъкват в живота, кои са знаците, че сме на път да се озовем в такива. Тези обстоятелства обикновено са такива, че не можем да им устоим, влизаме в тях като „пълни глупаци” (моля да не се обиждате, но си е точно така), в началото ги игнорираме като несъществени и смятаме, че въобще не могат да окажат някакво въздействие върху нас, докато не се озовем в „капана”. Не е случайно, че винаги, абсолютно винаги, след това казваме как „ама въобще не съм допускал/а, че ще се влюбя като пълен глупак”. Съдбата има прекрасно чувство за хумор, нали?!
    Карма е една дума, която често се употребява в малко по-неадекватен контекст. А всъщност е много чиста дума – на санскрит означава „действие, работа”. Точният смисъл е, че там, където се говори за карма, имате да вършите определен тип работа, от която не можете да избягате, докато не я свършите. Тя е необходима, за да внесете равновесие и баланс. За кармата в любовните отношения е характерно, че тя може да е чудесна, но може и да не е. По-често е второто. Докато не си свършите работата с другия, не можете да излезете от тях. Има една култова фраза в астрологията: „Звездите предполагат, а мъдрецът разполага”. Но тя се тълкува малко в стил „на който както му харесва”. Звездите показват пътя, мъдрецът знае как да мине по него, извличайки най-ценното за себе си и оставяйки най-доброто, на което е способен. Не се опитва да го избегне, само защото пътят може да е неравен и стръмен. Това е всичко.
    Сега преминавам по същество - какви са кармичните обстоятелства около любовните връзки, как се промъкват в живота ни, кои са знаците, че сме на път да се озовем в такива.
    В личния хороскоп всичко около любов и любовни връзки се открива чрез анализ на  Петия дом. За повечето хора любовта и бракът са две различни неща. Малко са късметлиите, при които те съставят едно цяло, преливат се. Затова нерядко кармичните любовни отношения се изживяват отвъд брака – понякога преди него, понякога след него. И определено заемат много важно място в живота ни, тъй като покрай тях винаги правим някаква жертва, изпитваме онова чувство, че даваме повече отколкото получаваме.
    Кармичните обстоятелства, които са вплетени в любовния ни живот, се откриват в Четвърти дом в личния хороскоп, който се явява Дванадесети за Пети. Дванадесетият дом като принцип е най-скритото място. Той се определя като труден, нещастен, свързан със загубите в живота. Но и на саможертвата, благотворителността, милосърдието. Основните му значения произлизат от факта, че обхваща всичко, което винаги стои зад гърба ни, не го виждаме, не можем да го определим, то прониква в живота ни тихо, влиза през скрита от нашия поглед врата, която не заключваме никога. От езотерична гледна точка Дванадесетият дом се описва с думите „завършване, освобождаване”. Това се изразява в най-различни измерения, едно от които е именно кармата – работата, която имаме да довършим, за да възстановим нарушения баланс (където и доколкото е нарушен), да се освободим от дълговете, които имаме.
    Всеки дом в личния хороскоп е Дванадесети дом за следващия. Така Четвъртият дом се явява Дванадесети за Пети, който е свързан с любовта и любовните връзки и по този начин описва директната карма (причинно-следствени връзки, работа) във връзка с любовните дела. Обстоятелствата, с които се свързва Четвъртият дом в личния хороскоп, показват какви са кармичните ситуации около любовните връзки, как се озоваваме в такива без да се усетим, как те нахлуват в живота ни без да срещнат съпротива. Посочва се също и какво имаме да довършим в любовта, от какво да се освободим, за какво да се отплатим.
    Прочетете информацията за знака на Асцендента си, за да разберете в кой знак попада Четвърти дом, коя е управляващата планетата, и съответно какви са кармичните обстоятелства около любовта и любовните връзки в живота ви. Ако управляващата Четвъртия дом планета е и ретроградна в личния хороскоп, това е знак за по-голямо ударение върху кармичната обвързаност в любовта, особено ако това е Венера. Ретроградните планети са отбелязани със знак R в хороскопа. Слънцето и Луната нямат ретроградни фази, което показва, че хората родени с Асцендент Овен и Телец са с най-лека кармична тежест по отношение на любовните си връзки. А по-обременени са хората с Асцендент Рак и Водолей, тъй като управляващата Четвърти дом планета е Венера, което поставя двойно ударение. Ако Венера е и в ретроградна фаза, то ударението върху съдбовността и кармичността около любовните дела в живота, е тройно.
Асцендент в знак Овен

Категории: карма любовни връзки съдбовни отношения Четвърти дом в личния хороскоп планети асцедент Гали астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus