Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Когато някой улучи ахилесовата ни пета...

15 Февруари 2014 / 09:02:46  GRReporter
4332 прочитания

Гали
    Случвало ли ви се е да срещнете някого и той да успее да влезе в живота ви бързо, тихо, при това без да се усетите? Сигурно ви се е случвало. Говоря за всякакъв тип ситуации – това може да е приятел, колега, шеф, служител и разбира се човек, в когото се влюбвате. Усещате, че не можете да му устоите, прощавате му много лесно дори и най-големите прегрешения, подкрепяте го, защитавате го. Наричаме този феномен – „Някой уцели ахилесовата ми пета”. Няма да ви разказвам митът за Ахил, от който ни е останал този израз. С него обозначаваме това, че всички ние си имаме слабо и уязвимо място, за което много често не подозираме. И когато някой го уцели, просто не сме в състояние да устоим и сме почти беззащитни.
    Днешната статия е на тема кои са нещата, които са наша ахилесова пета. На какво не можем да устоим и когато сме подложени на „атака” от тях сме почти беззащитни, нямаме сила да се предпазим. Това са обстоятелства и хора, към които сте уязвими и сте най-силно отворени да казвате „да” на всичко, което идва от тях, дори и да съзнавате, че може да ви използват. Разбира се не всеки цели да се възползва от вас. Но е факт, че ви подтиква към някакъв тип саможертва, да забравите за себе си, да му прощавате и да му служите безкористно. В малко по-езотеричен смисъл, по този начин плащате задълженията си, които сте натрупали някога, към някого.
    В личния хороскоп Дванадесетият дом е най-скритото място. Този дом се определя като труден, нещастен, „страдащ”, свързан със загубите в живота, болестите и болниците. Но и на саможертвата, благотворителността, милосърдието. Основните му значения произлизат от факта, че обхваща всичко, което винаги стои зад гърба ни, не го виждаме, не можем да го определим, то прониква в живота ни тихо, влиза през скрита от нашия поглед врата, която не заключваме никога. Прониква у нас като вирус – неусетно, без да му окажем каквато и да е съпротива.
    Точно по Дванадесетият дом можем да разберем къде е ахилесовата ни пета. Асцендентът показва физическите обстоятелства, при които допускаме някого неусетно. Или дори по-правилно е да се каже, че той „навлиза” в нас без да ни иска разрешение и ние не можем да се съпротивляваме, беззащитни сме.
    Луната в хороскопа е свързана с рецептивните ни способности – как възприемаме инстинктивно и емоционално света около себе си, на какво реагираме, какво събужда емоциите ни. Съответно Дванадесетият дом, изчислен от Луната, ни показва най-фината ни ахилесова пета, защото  засяга емоционалната ни настройка.

Категории: ахилесова пета дванадесети дом Луна асцедент Гали астроучилище индивидуален хороскоп планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus