Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Конфликтът - единственият път за постигане на хармония между различията

12 Юли 2014 / 15:07:02  GRReporter
3515 прочитания

Гали
Конфликтите в живота, както и ситуациите, в които се налага да решаваме спорове, за съжаление са ни чест гост. Колкото и да се опитваме да ги избягваме, всъщност е достатъчно да се съберат двама души, за да се заложи и някой бъдещ конфликт. Източникът на конфликти лежи във всичко онова, което разделя хората, разграничава ги един от друг. А само фактът, че сме отделни същества, е едно своеобразно разделение. Делим се по пол, по възраст, по националност, по социална, обществена, професионална принадлежност. Делим се по местоживеене по убеждения и какво ли още не, дори по цвета на очите и косата.
Темата на статията днес е какъв подход имаме в конфликтни ситуации. Как ги възприемаме, как ги решаваме. В определен смисъл конфликтът всъщност е единственият път към постигане на хармония между различията, които носим. И поради тази причина конфликтите в живота ни не съществуват само, за да го вгорчават. Те ни правят просто по-осъзнати, че живеем в един пъстър и шарен свят, в който има място за всеки.
В личния хороскоп има една област, която се обозначава като Шести дом. Аналог е на знак Дева. Популярното значение, което е придадено, е свързано със служенето, реда, как работи даден човек, рутината, бита, начините за поддържане на физическото здраве – медицина, лечения, болестите, към които човек е предразположен. Откровено казано, на пръв поглед в символиката на този дом няма нищо блестящо, красиво и примамливо – това са все неща, към които хората рядко проявяват интерес. Дори напротив – отнасят се към тях с едно неприятно чувство, да не кажа че направо биха ги изхвърлили от живота си ако могат.
  Затова Шестият дом в личния хороскоп като роля има точно това „неприятно място” – описва „враговете” ни, онова, което може да ни „разболее”. Това са инцидентите, болестите, задълженията, хората, с които влизаме в напрегнати отношения и враждуваме в съдебни процеси и всякакъв тип битки, лошите навици и пороци. Всичко, с което трябва да се преборим в пряк и в преносен смисъл, за да можем да поддържаме добро физическо и материално съществуване.
И точно поради всичко, което старателно описах дотук, тази област в хороскопа, има особено важно значение. Всеки иска да има добър живот, добро здраве и добро материално съществуване. Но без да работи, без да се бори и полага усилия, без да е способен да побеждава, няма как да се получи. Дори и наследниците на милиардерите,, на които всичко уж им е дадено наготово, не могат да водят добър живот без тези неща.
В астрологията един от постулатите гласи: човек със силен Шести дом в личния си хороскоп, умее да побеждава своите врагове, да взема превес над опонентите си. Само при наличието на сила да побеждава, човек може да се издигне в живота и да заеме висока позиция в своята област. Под „врагове” се разбира всичко, което възприемаме като пречка пред себе си – болести, задължения, инциденти, хора, с които се конкурираме, съперниците във всяко отношение.
    Така че, колкото и да е „неприятен и нещастен” този дом, без неговата сила се оцелява трудно в един свят на жестока конкуренция. Тук е заложена темата с какви конфликти се сблъскваме приоритетно, как подхождаме към тях, как ги приемаме и как ги разрешаваме, дали имаме сила да побеждаваме. И за да не звучи твърде драматично, да кажа и нещо добро за символиката на Шести дом, което е заровено по-надълбоко и трудно се забелязва - Шестият дом показва какъв капацитет имаме да подобрим живота си, колко социални, обществени и професионални стъпала можем да изкачим, да вземем превес и надмощие над хората около нас.
 Отчитането на Шестия дом се прави предимно от Асцендента, тъй като това е материалният израз на конфликтите, реалната им проява в живота. Но е препоръчително да се направи и отчитане от Луната и Слънцето, т.е. от трите базисни фактора в личния хороскоп. Шестият дом от Луната показва емоционалната ни реакция, какви инстинкти носим по отношение на конфликти и враждебни ситуации. Шестият дом от Слънцето показва силата на духа ни, волята, която имаме.
Сега ще дам информация според това къде попада Шестият дом. Прочетете информацията за знака на Асцендента, Слънцето и Луната. Това ще ви даде най-пълна картина.
    Асцендент, Слънце или Луна в знак Овен
    Шестият дом попада в знак Дева.  Най-честите конфликтите, с които се сблъсквате, са свързани със стила ви на работа, отношението към  отговорностите и задачите, покрай изпълнение на рутинни и битови ангажименти. Конфликтите с колеги, екипът от хора, с които работите, присъстват редовно. Към конфликтните ситуации подхождате без всякаква емоция, приемате ги съвсем нормално без да смятате, че се е случило нещо извънредно. За вас спорът е съществена част от всяка дейност. Разрешавате ги посредством внимателно оглеждане на всички детайли и подробности, залагате на аргументи и факти, търсите решение как да ги поправите без да се впускате в прекалено много обяснения. Силата ви в конфликтни ситуации идва покрай способността ви да бъдете много точни и прецизни. Победите ви във всяка спорна ситуация идват благодарение на „когато фактите говоря и Боговете мълчат”.Дали по-често губите или печелите в конфликти, зависи от силата на Меркурий в личния ви хороскоп.
   Асцендент, Слънце или Луна в знак Телец

Категории: конфликри враговепобеди загуби шести дом индивидуален хороскоп астроучилище зодии планети Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus