Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Луната “отговаря” за нашата емоционална интелигентност

26 Януари 2013 / 10:01:39  GRReporter
6686 прочитания

Гали
    Човек каквото и да прави, винаги си търси начини да се почувства удобно, комфортно и стабилно. Всички носим вроден инстинкт да се насочваме към нещо конкретно като дейност, обстановка, ситуация, в които да усетим, че сме си на мястото. Днешната статия е на тема как постигаме усета, че сме на мястото си. Какви дейности търсим, в какви ситуации ни харесва да се въвличаме, кой е най-предпочитаният начин за нас да постигнем ментална и емоционална хармония.
    Луната в индивидуалния хороскоп е свързана с начина, по който реагираме емоционално и инстинктивно на всяка една ситуация, с която се сблъскваме. Напоследък все по-често чувам израза емоционална интелигентност. Стъпка по стъпка научният свят стига до извода, че реагираме на света около себе си преди всичко чрез емоционалните си усещания. Преди повече от 40 години Марио Пузо сътвори един велик образ в своя роман „Кръстникът”, от който ни е останала една култова фраза – „Всичко е лично, и най-малкото нещо. Всички лайна (оставям го в чист вид, без цензура, както е в книгата), които сервират на човек всеки ден, през целия живот, са личен въпрос. Наричат го бизнес. Добре. Но то е дяволски лично.”
    Ще перифразирам – Всичко, което ни се поднася в живота, възприемаме чрез емоционалния си и инстинктивен ум. Лично, много лично. Кой каквото и да разправя. Предполагам ви се е случвало да попаднете в ситуация, при която всеки присъствал е получил различни впечатления и усещания и на тази база дава различна характеристика на случилото се. Това е по причина, че личната ни „антена”, Луната, пропуска само определени фрагменти, а останалите игнорира.
    Луната в индивидуалния хороскоп безспорно е елемент с огромно значение. Слънцето е дарител на живот и енергия, но ние живеем живота си емоционално – чрез Луната. Нощното светило е нашият инстинктивно-емоционален ум (не го бъркайте с рационалния интелект), който ние следваме. Това е нашата рецепторна „антена”. На санскрит Луната има няколко названия, едно от които е Сома – означава „нектар на щастието”. Единствено Сома, личният ни нектар на щастие, има способност да ни даде вътрешно удовлетворение, да успокои съзнанието и психиката ни. И това съвсем не е задължително да става при едни и същи условия. Някой получава силно удовлетворение, когато се конфронтира и участва в сблъсък. Друг – когато танцува. Трети – когато се зарови в някоя електрическа схема в мазето.
    Затова положението на Луната в индивидуалния хороскоп е изключително важно, когато иде реч къде и как се чувстваме на мястото си – удобно ни е, комфортно и стабилно. Луната показва къде е насочен умът ни и по какъв начин постигаме емоционалния си баланс. Астрологичният анализ по принцип е многообразен – позиция на Луната по знак, дом в хороскопа, аспекти от останалите планети и други детайли. Аз ще се спра на чистата позиция по знак и дом. Имайте предвид, че Луната не е изолирана и винаги взаимодейства с другите планети, което може да измени в известна степен чистите значения. Съчетайте информацията за позицията по знак и дом – примерно Луната е в знак Дева, трети дом.
    Ще напомня, че позицията по знак е повече психологична съставка, а позицията по дом отразява реалните обстоятелства и събития в живота. Понякога съчетанията на знак и дом са доста трудни и човекът сякаш е разкъсван в опита си да намери своето място в живота. Например при съчетание Луната в Овен и четвърти дом, човекът ще е изправен пред доста трудности, може да бъде малък тиранин, който държи да бъде пръв и всички да се занимават с него, да подлага семейството си и близките на постоянни промени и конфликти, да рискува самостоятелно. И в същото време да се стреми да създаде дом, да гради семейство, да има уют и спокойствие, да иска да поддържа семеен тип отношения (задушевни и емоционални) с колеги и приятели.
    Луната в знак Овен или Първи дом
    Вие се усещате на мястото си, когато имате възможност да прекроите околния свят и хората по своему. Личната ви значимост трябва да бъде безусловна и затова се стремите към дейности и обстоятелства, в които винаги да доказвате, че сте „първенецът на класа”. Всички наоколо да се занимават с вас – това е най-важното. Умът ви е в постоянно търсене какво и как да покорите, с какво да се отличите, за да получавате редовно златните си медали. Инстинктивно се стремите към дейности, хора и обстоятелства, които да ви предложат критични и екстремни събития. Дори и да са болезнени, по-важното е, че няма скука и сивота. Да започвате все нови и нови неща – стартовата точка е любимото ви място. Харесва ви динамичният стил на живот, всичко да се случва незабавно, но по вашият начин и с вашите темпове.
    Луната в знак Телец или Втори дом

Категории: емоционална интелигентност Луна астроучилище Гали индивидуален хороскоп зодии планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus