Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Лъвски драматизъм ни дебне през август

01 Август 2014 / 07:08:11  GRReporter
4313 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви представя астрологичната картина за периода 1 – 31 август. Ще започна с общата картина като цяло и след това ще направя индивидуалните прогнози.
    В предходната статия ви информирах, че новолунието, което маркира Юли, се случва в участък, който се асоциира с Божия гняв. Смисълът е, че човек трябва да бъде внимателен, когато действа да постигне нещо, за да не събуди гнева божи. На практика това беше много подходящ период за набелязване на цели, да откриеш правилно приложение на силите си – така както ловецът набелязва мишената, която е постижима и има достатъчно енергия да стреля. Цели, които не са по знанията ви, уменията, способностите и не на последно място по джоба ви, може да донесат големи разочарования и загуби впоследствие.
    В обществен и политически аспект се нагнетяваха много желания, силни стремежи да завладяваш. Материализмът, устремът към това да отхапеш по-голямо парче от земните блага, вземаше превес. Преразпределянето на световните богатства върви с пълна пара през летните месеци. Имаше сериозен риск от неправилно насочени сили, които да внесат повече разрушения, отколкото полза. Особено активни бяха дните във втората десетдневка на месеца. Очаквах да наблюдаваме доста промени през месеца в унисон с това, че „промяната е най-сигурното нещо в живота”. Очертаваше се една по-нестабилна политическа и обществена сцена, в която се поемат рискове, като някои от тях са повече плод на желание да блеснеш, да се докажеш, отколкото на реални възможности да се справиш.
    В личен план важеше същото и писах, че може да наблюдавате около себе си някакъв вихър от хора, които внасят нестабилност и промени в живота ви, водени от лични цели без оглед вашите желания и намерения. Въпреки това Юли беше месец, който е успешен и даващ възможност за много добро развитие в начинанията и прогресирането в живота. На практика в рамките на няколко месеца от юни нататък, става разместване на социалните пластове и преразпределяне на земните ресурси. „Колелото се завърта” – един започва да слиза, друг започва да се качва.
    На 16 юли Юпитер – символът на възможностите, благоденствието и просперитета – влезе в тропическия зодиакален знак Лъв. В този знак Юпитер провокира творческия дух на човека, съзиданието, растежа и прогреса, засилва се индивидуалистичната ни страна, идейният свят на хората се уголемява, вътрешната визия се превръща в реалност. Но също така се провокират и безумни его-прояви, които може да бъдат много опасни и да внесат повече разруха, отколкото полза. Както и ситуации в стил „много шум за нищо”. Началните стъпки на Юпитер в знак Лъв се съпровождат от „свиващи, сгъстяващи” събития, такива, които сякаш притискат и силно ограничават. Едва след това идват съзиданието и растежа.
    Относно природните явления месец Юли беше „способен” да ни поднесе такива, които да са по-ярки и по-големи от обичайните норми и граници. Сякаш всичко в света – и доброто, и лошото, беше увеличено с лупа, виждаме го и го усещаме в по-големи мащаби.
    Какво да очакваме през Август на 2014.
    Новолунието, което маркира Август, се случва в знак Лъв и е в много точен съвпад с Юпитер. Участъкът носи символиката „процъфтяваш, проспериращ, хранителен”. Свързва се с всичко, което процъфтява и прогресира бавно във времето. Единственият „смущаващ” елемент е, че става бавно – започва с някакво ограничение, силно стягане, за да израсте в най-добрия си вид. Още в предходния месец писах, че първите стъпки на Юпитер – големият благотворец – са съпроводени от свиване и стягане, натиск и ограничения.
    Сега, през Август, това се активира с пълна сила. Ще се наложи по един или друг начин обществото да подходи внимателно към всичко, за да опази и съхрани най-ценното и най-състоятелното. В този ред на мисли нещата, които ви се изплъзват, създават ви грижи, не можете да ги съхраните и опазите, съдържат някаква нездравост, не са за вас или нямате достатъчно умение да боравите с тях. Или ще трябва да ги оздравите с труд и да вложите „храна, ресурс” в тях или те ще увехнат. Но така или иначе устремът е към съхранение, запазване, защита.
    В обществено – политически аспект очаквам напрежението да спадне в полза на това да се търси защита, опазване и съхраняване на живота (хора, общества, съюзи, различни групи, природа) и всичко, което е важно за него. Особено внимание ще привлече земеделието и селскостопанските дейности, храната.
    Очаквам да се заговори за лидерство, за хора, способни да водят масите. Всеки от обществените лидери ще е подложен на стриктна преценка – неподходящите хора просто ще отпаднат. В  прогнозата си за Юни споменах, че средата на този месец ще изведе под светлината на прожекторите капацитетни хора, личности, на които е отредено да постигнат някаква изтъкнатост, видност, превъзходство, да направят важни неща за хората. Това се отнася както за държавите, така и за по-малките човешки формации, каквито са фирми, екипи, организации. Те може да са вече достатъчно изявени хора, но може и да са такива, които до този момент са били някъде в по-задните редици. Тези, които няма какво повече да дадат на обществото, слизат от „виенското колело”, отстъпват мястото си на други, които имат по-подходящ капацитет за бъдещото развитие.
    Затова всеки нов лидер, който се появи по-стабилно на обществената сцена, заяви по-ярко присъствието си, е белязан – той носи капацитет, носи умение да се постигнат бъдещи цели. Дори това да не е съвсем нова фигура.

Категории: астропрогноза за август Гали астроучилище новолуние зодия Лъв съвпад с Юпитер индивидуален хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus