Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Март ни отваря врати към непознати житейски посоки

02 Март 2013 / 10:03:00  GRReporter
5180 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви информирам каква е астрологичната картина за периода 1 – 31 март и за кои хора това ще има значение. В своя ход по небесната сфера планетите активират различни участъци от зодиака и затова астрологичният климат, който задават се отразява по различен начин на всеки, тъй като е в пряка зависимост от индивидуалния му хороскоп.
    В предходната статия ви информирах, че през февруари продължават тенденциите за излизане от строя на стари и непотребни модели, структури и организации. Необходимост от нов подход, откриване на нови, по-ефективни пътища – в сферата на бизнеса, финансите и икономиката, политиката, технологиите, връзките и отношенията или която и да е друга житейска област. Процесът, свързан с предизвикателството към правилата и авторитетните лица в света продължава. За държавните глави  - трудно време, в което трябва да стане ясно дали са подходящите лидери или не. Очаквах да наблюдаваме реакция на двете крайности – от пораженско примирение и оттегляне с цел избягване на безсмислени конфронтации, до крайно агресивни битки.
    В личен план това също дава отражение – или сам да предизвикваш околните и да не се съобразяваш с норми и правила, или да бъдеш предизвикан и да си потърпевш поради погазването на правилата от някой друг.
    На 18 февруари Сатурн започна своята четиримесечна ретроградна фаза. Това става в знак Скорпион, който символизира пречистване на миналото, пречистване от всичко онова, което може да ни спъне утре. Символизира смъртта под различна форма, раждането на новото, онова, което можем да вземем от другите, но само след като платим съответната цена. Да си платим стари дългове или да си получим онова, за което вече сме заплатили. Затова в личен план (зависи от рождения хороскоп) за някои хора може да е период на божия благодат, за други да е време на ограничения и загуби.
Отбелязах, че ефектът на ретроградния Сатурн ще се афишира най-остро след средата на март до края на април.
    Каква се очертава да бъде атмосферата през март?
    В последните дни на февруари (от 23ти) Меркурий даде ход назад – навлезе в първата си от общо три ретроградни фази, която се осъществява в знак Риби. Много интересна комбинация, наред с ретроградната фаза на Сатурн, която е с продължителност четири месеца. Меркурий ще се върне в „правия” път на 17 март.
Това задава интересен фон на дните дотогава.
    Ходът на обществените събития ще върви доста непредсказуемо, тъй като идейно, мисловно и комуникативно се дълбае назад във времето и на повърхността се изваждат неща, които досега не са били забелязвани. Тази тенденция остава в сила до 17 март.
    Периодите на ретрограден Меркурий винаги вадят нещо, обкновено чрез грешка или объркване, за да му се обърне внимание, кара ни да си отворим очите за него. Решенията, взети в този период – 23 февруари/17 март – са с тенденция да търпят промени поради излизането на информация, която пряко ги засяга и налага да бъдат съобразени с нея.
    В очакване съм да настъпи доста сериозен информационен и комуникативен хаос, в който да има разединение,  отказ от съдействие, промяна на намерения и много субективизъм. В това всъщност няма нищо лошо, защото е единственият път да се пречистят всички съмнения. Поляризирането на мнения, евентуалният сблъсък и разногласието винаги са нещо конструктивно. Чрез тях се достига до сърцевината на всеки възникнал към момента проблем.
    Вероятно ще започнат и масови съмнения кое е правилно, дали се върви в правилната посока, дали ще се получи търсеният ефект, правилна ли е основната концепция, която се следва. Допусканите грешки и разнопосочността на мислите и действията, идват не за да ни вгорчават живота, а за да ни накарат да обърнем внимание на нещо важно.
    Ретроградната фаза на Меркурий се осъществява в един участък, чийто символ е съмнението, секретността и потайността, Тома Неверни в най-яркото си проявление. Силно се повлияват средствата за комуникация и медиите във всичките им форми. Не е изключено основните комуникативни и информационни средства да попаднат в някаква „димна завеса”, да нарушат нормалното си функциониране в периода от 5 до 16 март. Очаквам да се появят смущения във функционирането на социалните мрежи и електронните устройства за комуникация.
    Това се отразява повсеместно – и в обществото, и в личния живот. Дните, в които Меркурий дава ход назад, не са най-подходящите да се върви напред, да се постигат съгласия – и в обществен, и в личен план. Това по-скоро са дни, в които е по-подходящо да се върнем назад и да обърнем внимание на информацията, идеите и мислите, които идват през объркване и грешки.
    Дните около 15 март се очертават доста тревожни като цялостна картина. Може да се активират различни природни процеси, от които хората на различни места по света да пострадат. След 10 март има смяна на „очните лещи” – промяна на фокуса и онова, което виждаме около себе си. Посоката в живота – това е най-важната тема, която ще бъде актуална и за света, и за отделния човек. Почти за всеки човек ще се оформи постепенно нова посока в някоя житейска област. През март са първите стъпки. Реалната нова перспектива ще бъде видима през следващите месеци.

Категории: прогноза за март ретрограден Меркурий ретрограден Сатурн Гали астроучилище зодии индивидуален хороскоп планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus