Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Меркурий ни съветва как да общуваме в любовта

20 Октомври 2013 / 08:10:37  GRReporter
5929 прочитания

Гали
    Привличането в любовта винаги започва невербално. Излъчването, външният вид, генетичният императив – с това започва всичко в първите няколко секунди. Понякога и приключва с това, защото нещо в комуникацията и общуването не потръгва. На всеки се е случвало поне веднъж да премине през някаква краткотрайна авантюра, в която всичко е на основа „без думи”. Безспорно в любовта думите са излишни, но в партньорството – не. Все още не сме развили способност да четем мисли. Мъжът и жената се събират не само за да създадат поколение, но и да си партнират в живота. Общуването, обмяната на мисли и идеи, планове, мечти, надежди и желания, е неотменна част от едно партньорство.
    Във всяка връзка е много важно хората да се харесват в общуването. Немалко връзки са се провалили точно заради това. Нерядко едно силно физическо привличане приключва бързо, защото се оказва, че хората просто не могат да разговарят, безинтересно и скучно им е, когато са извън спалнята. В днешната статия ще пиша за това какъв тип общуване ни привлича в любовта. Как общуваме, какво ни дърпа вниманието и ни загатва, че с даден човек физическото привличане ще се допълни и с приятно за нас общуване, ще ни бъде интересно с него. А това вече е залог за нещо повече от една тридневна сексуална авантюра.
    В личния хороскоп планетата Меркурий има много голямо значение за начините, по които комуникираме вербално. Какъв е речевият ни израз, в какъв стил общуваме, кога слушаме внимателно с интерес и кога отказваме да слушаме другия. Позицията на Меркурий също така дава информация за темите, които ни носят усет, че имаме добро общуване с любимия човек. Накратко какъв взаимообмен чрез думи предпочитаме.
    По-долу ще ви дам обща информация за позицията на Меркурий в различните зодиакални знаци. Важна е и домовата позиция, тъй като тя посочва темите, в които ни харесва да се потапяме. Позицията по знак и аспектите на другите планети към Меркурий ни съобщават каква е речта ни и стилът ни на общуване, кога слушаме внимателно и кога просто изключваме и не чуваме. А позицията по дом ни съобщава за какво обичаме да говорим, при кои теми сме най-разговорливи.
    Информативно ще съобщя, че Меркурий рядко се отделя от Слънцето на повече от 28° и по тази причина за около 75% от хората обикновено е в слънчевия знак. При останалите 25% е в някой от съседните знаци. Примерно ако сте родени под знака на Овен, то за 75% от хората и Меркурий е в Овен. За другите е или в Риби, или в Телец. Затова ако не знаете положението по зодиакален знак на Меркурий в личния си хороскоп, прочетете информацията за знака, в който е Слънцето.
    Меркурий в знак Овен или Първи дом
    В любовта общувате много праволинейно – право куме в очи. Абсолютно са ви непознати всякакви хитрини и увъртания. Каквото мислите това и казвате. Харесват ви по-кратките разговори и то такива, в които имате предизвикателство и повод да се „сборите”. Ненавиждате намеците и не разбирате как така има хора, които казват едно, докато мислят нещо съвсем различно. Ако човекът ви харесва, но ви говори неясно, увъртяно, уклончиво, много бързо губите интерес и спирате да го слушате. Но пък ако другияt ви хвърли ръкавица и ви провокира към спор, цялото ви същество започва да искри от удоволствие.
    Обожавате да обсъждате личността ви, индивидуалността ви, външният ви вид и въобще всичко, което засяга вас. Много активно ви вълнуват още всякакви разговори za поддържането на външния вид и имиджа – тяло, спорт, физика, поведение и маниери.
    Меркурий в знак Телец или Втори дом
    В любовта общувате много спокойно, естествено и бавно. Обмисляте добре онова, което казвате. Цените всичко, което излиза от вас и изобщо не сте склонни да разпилявате дори приказките си. Не обичате бурните емоционални разговори, нито пък да ви заливат с водопад от думи. Ако другияt говори твърде сложно, използва много чуждици в речта си и абстракции, просто се отказвате да слушате и да разговаряте. Реалисти сте и залагате на практичността, затова всякакви практични въпроси привличат „ухото” ви. Предпочитате другияt да не ви чете стихове, а да си поговорите примерно за банковите лихви.
    Обожавате да обсъждате париte, имуществоto и материалната страна на живота. Особено когато те ви zasqgat лично. Рядко обсъждате нещо по принцип, от което не можете да извлечете никаква практична приложимост.
    Меркурий в знак Близнаци или Трети дом
    В любовта общувате като истински виртуоз. Мога да ви нарека хората,  които най-добре умеят да го правят. Харесва ви финото общуване – любезно, без конфликтни точки, без спорове. Просто предаване и приемане на мнения. Способни сте да говорите буквално по 25 часа на ден. Ако другияt ви подава „топката” елегантно, няма по-доволен човек от вас. Можете да говорите за абсолютно всичко – винаги, по всяко време. Най-силно вниманието ви привличат хора, които могат да ви кажат нещо интересно, с което да попълните знанията си. Тогава наостряте всичките си сетива и – невероятно, но факт - млъквате за малко. Бързо се отегчавате в разговори, които са прекалено емоционално-интимни, прекалено сериозни или чисто битови. Изключвате слуха си в рамките на секунда, а след още няколко изчезвате.

Категории: общуването в любовта Меркурий Гали Астроучилище индивидуален хороскоп планети домове в хороскопа
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus