Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Министерството на културата опроверга съобщенията за надписи в Амфиполи

10 Септември 2014 / 14:09:38  GRReporter
904 прочитания

Гръцкото Министерство на културата опроверга появилите се по-рано информации за открити надгробни надписи при разкопките в Амфиполи. В официалното съобщение на ведомството се казва, че всъщност археолозите са открили три парчета от мраморен архитрав с дължина между 80 и 100 сантиметра и височина 15 сантиметра. Парчетата са открити при разчистването на пръстта при втората преградна стена зад Кариатидите.
    И трите парчета са откарани тази сутрин в Музея в Амфиполи за реставрация. Според официални източници при разкопките са намерени и други архитрави, които са се запазили без големи повреди.
    Междувременно от днес по нареждане на премиера Андонис Самарас връските с медиите за разкопките в Амфиполи ще осъществява известната телевизионна журналистка от близкото минало Анна Панайотареа. В официалното съобщение се изтъква, че тя е преподавател по журналистика в Аристотеловия университет в Солун и отлично познава археологическата тематика.

 

Категории: Амфиполи разкопки надгробни надписи кариатиди министерството на културата на Гърция Анна Панайотареа
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus