Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Модата и хороскопът

15 Септември 2012 / 10:09:28  GRReporter
5465 прочитания

Гали
    Дрехите и начинът, по който се обличаме са визитната ни картичка, с която се представяме пред света. Модната индустрия в съвременния свят заема толкова голям дял, че без да звучи преувеличено мога да кажа, че е водещ сектор в световната икономика. От най-дълбока древност дрехите, специалните елементи към тях наречени днес аксесоари винаги са били признак за различие. Личният ни стил на обличане разкрива много за това какви сме ние самите и затова не е случайно, че точно дрехите и начинът, по който сме ги облекли са онова, по което ни посрещат. Със сигурност историята на модата може спокойно да бъде конкуренция на историята на света, тъй като заедно с различните исторически епохи задължително се е променял и начинът на обличане.
    В днешната статия ще ви запозная как индивидуалният хороскоп разкрива какво е отношението ни към модата, какъв е стилът ни на обличане, суетни ли сме и в каква степен. За добро или зло облеклото заема огромно значение в нашия социален и обществен живот. Всеки знае, че е желателно да се съобрази с мястото, на което отива и повода за това. Това е неписан социален закон. Има хора, които с лекота се вместват в дрес-код правилата. Но има и такива, за които това си е истинско предизвикателство.
    В хороскопа Асцендентът е входната ни врата в обществото. Всеки път, когато общуваме с някого, ние влизаме от тази врата. Асцендентът в хороскопа дефинира „Кой съм аз, когато съм в контакт с другите? Какво е първото впечатление, което оставям у хората? Какво е поведението ми в обществото?”. Всички при пръв контакт с нас ни виждат през филтъра на Асцендента.
    Вторият дом в хороскопа, който стои плътно до Асцендента, ни показва какъв е ресурсът и средствата, с които разполагаме и които използваме, за да поддържаме живота си, тялото си и не на последно място външния ни изглед, външния имидж. Към този ресурс се причислява и облеклото, чието първо предназначение е да предпазва тялото ни. А в един по-широк смисъл вторият дом в хороскопа показва и какъв тип облекло предпочитаме, какъв е стилът ни на обличане, доколко следваме модните тенденции и доколко сме подвластни на суетата.
    Венера в астрологията по естество дефинира какво харесваме, как правим себе си привлекателни и съответно какво у другите ни привлича. В по-общ план това е изкуството, красотата, красивите вещи, дизайнът и разбира се модата. Тъй като Венера е олицетворение на жената в нейния красив и прелъстителен вид, е обяснимо защо модната индустрия е предимно за жените и те са нейният най-голям консуматор.
    Така Вторият дом на хороскопа и Венера са основните фактори, чрез които можем да разберем какво е отношението ни към модата, какъв е стилът ни на обличане, суетни ли сме и в каква степен. Ще ви дам кратко описание за всеки знак на Асцендента, в което ще посоча къде попада вторият дом и каква информация ни дава. Важно е да отбележа, че всеки дом в конкретния хороскоп си има планета, която го управлява и тази планета може да се намира в различен зодиакален знак. Ще посоча коя е тази планета и ако знаете в кой знак се намира, това ще ви даде допълнителна информация.
    За тези, които проявяват по-дълбок интерес, ще дам малък пример нагледно. На картинката Асцендентът е в знак Риби, а Вторият дом на хороскопа попада в знак Овен. Планетата, която управлява Овен е Марс, намиращ се в знак Козирог. Венера е в знак Лъв. Следователно изводите ще направим на първо място по знак Овен и Венера в Лъв. Марс ще внесе допълнителни нюанси.
    Конкретният пример ни дава информация, че този човек винаги е в крак с последните модни тенденции - знак Овен държи да е пръв и все с нещо ново. Венера сочи, че дрехите трябва да са луксозни, дизайнерски, единични бройки като за отбрани и специални хора. Марс в Козирог ще ни подчертае търсенето на класа, вечно актуален стил, високо качество и висока цена. Донякъде ще внесе по-строг силует на „помпозната” лъвска Венера, ще изчисти изобилието на ярките елементи в облеклото.
    Опитайте се да направите това съчетание като използвате описанията, които давам. Започнете от информацията за знака на Асцендента. Към него съм добавила с кои планети да направите съчетание.
    Асцендент в знак Овен
    Вторият дом попада в знак Телец и се управлява от Венера. При вас значението на Венера е двойно подчертано и това ви прави любители на всичко, което носи комфорт, лукс и удобство. Вие сте едни от най-страстните привърженици на идеята, че дрехата е с първостепенно значение в живота. Харесвате предимно скъпата и добре ушита дреха, която да ви приляга идеално. Разбира се по възможност да е маркова и ако може да си я купите изгодно (например при разпродажба). Не залитате сляпо по модни тенденции. Напротив – предпочитате предимно класически дрехи, тъй като не сте от хората, които биха си купили дреха, която да облечете само няколко пъти. Със сигурност гардеробът ви съдържа дрехи тип „винаги модерно”. Изграждате стила си на обличане с годините, не обичате резките промени в него и си го поддържате неотклонно. Доста сте суетни, защото дрехата за вас е символ не само на комфорт и удоволствие, но и начин да покажете престиж. Прочетете информация за знака, в който попада Венера. Това ще ви даде допълнителни елементи.
    Асцендент в знак Телец

Категории: мода нови тенденции хороскоп асцедент втори дом зодии планети Гали Астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus