Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Можем ли да си изберем държава според личния хороскоп

09 Юли 2011 / 08:07:28  GRReporter
6264 прочитания

Гали
    Пътуване по работа, на почивка или просто от любопитство – това са все неща чудесни и едва ли има човек, който да не мисли или поне да си мечтае за тях. Живеем във време, в което можем да отидем почти до всяка точка на Земята. И по този начин се озоваваме на различни географски ширини. Някъде се чувстваме страхотно, другаде не толкова добре. В тази статия ще засегна въпроса за пътуванията и за това как ни се отразяват различните географски ширини. Защо има хора, които буквално разцъфват някъде, а други – на същото това място – се чувстват като в среднощен кошмар.

    В астрологията съществува специална методика, чрез която индивидуалният хороскоп може да се изследва в различни географски ширини. Накратко хороскопът се изчислява с други географски координати, все едно сте родени в някой друг град. Това се нарича релокиране на хороскопа. Идеята на тази методика се базира на схващането, че когато човек пътува на различни места е силно чувствителен към географските промени и различните места по света, които посещава или на които се премества да живее. И начинът, по който реагира той, се отразява в индивидуалния му хороскоп. По време на раждането планетите са разположени в уникална комбинация. И друг път съм споменавала, че една и съща комбинация на десетте планети от Слънчевата система могат да се повторят едва след 26 хиляди години. На практика при релокирането на индивидуалния хороскоп, планетите остават в абсолютно същите си зодиакални позиции, променя се само мястото им в домовете на хороскопа.

    Обикновено астролозите построяват т.нар. индивидуална астрокартографска карта. Няма да ви отегчавам с обяснения как се построява тази карта, а ще наблегна на смисъла й. Според тази карта астролозите маркират местата по Земята, на които планетите от индивидуалния хороскоп ще бъдат в ярка и мощна позиция и по някакъв начин стават доминиращи.
    Например ако в индивидуалния ви хороскоп за рожденото място Слънцето е позиционирано в трети дом, то при релокиране на хороскопа ви в Китай, позицията на Слънцето се измества в съвпад с Асцендента. При това изместване се смята, че ако отидете на даденото място в Китай, то хората ще ви възприемат като самоуверен човек с лидерски способности, силно желание за признание и личен успех. Че бихте могли да постигнете личен успех на това място.

    Или да вземем за пример Венера, която символизира красотата, хармонията, любовта, естетиката, онова, което истински желаем. При релокиране на хороскопа ви в някой щат на Америка, тя се оказва в съвпад с Десцендента. Интерпретацията на това е, че ако отидете там, то ще бъдете невероятно привлекателни за хората. Хората ще ви харесват, любовта и романтиката ще процъфтяват. Вие самите ще се чувствате невероятно. На практика, когато отиваме някъде на почивка, всички инстинктивно търсим точно местата, на които Венера би била в мощна и доминираща позиция. Защото очакваме мястото да бъде приятно, по наш вкус, да намерим приятни места и хора за забавление, да се насладим на хубава храна и питието. И все в този ред на мисли – приятно, красиво, романтично.
    Юпитер носи подобна функция. Само че при Юпитер иде реч повече за оптимизъм, вътрешно удовлетворение и откриване на много нови вдъхновяващи за вас неща. А също и за добро възстановяване на физическото ни здраве. Не толкова за забавления от типа на Венера.
    Дотук звучи прекрасно, нали? Просто посещаваме астролог, пътуваме или се преместваме някъде и всичко в живота ни процъфтява. Твърде хубаво, за да е вярно. Уви! Индивидуалният рожден хороскоп, построен за мястото на раждане не може да бъде затъмнен и „изхвърлен” така лесно.
    Вярно е, че ако отидем на място, на което се оказва, че дадена планета от хороскопа ни придобива доминантна позиция, то ще последва някакво развитие по въпросите, управлявани от тази планета. Ако това е Венера, сигурно ще  намерим прекрасна природа и красота, комфортно място за престой, чудесна компания, бурни нощи, може да открием колко е привлекателен наш познат или приятел, дори и със собствения ни партньор нещата сякаш ще се преобразят и романтиката може да навлезе в живота отново. И със сигурност това място ще ни стане любимо за почивка и развлечения.
    Това обаче се случва в идеалния случай, когато Венера в хороскопа принципно заема благоприятна позиция. Защото ако тя е „наранена”, дори и да се озовем на тези Венерини географски ширини, нещата няма да са толкова прекрасни. Както споменах вече индивидуалният хороскоп не може така лесно да бъде пренебрегнат. Всъщност той никога не губи доминиращата си позиция, независимо от това къде пътувате или се премествате да живеете. Има астролози, които пренебрегват рождения хороскоп и вземат под внимание хороскопа, построен за други географски координати особено при емигрирали хора. Личното ми мнение е, че този втория релокиран хороскоп може да се анализира, но само като допълнение към рождения.

    В астрокартографската карта обикновено зоните, обхващани от дадена планета са достатъчно големи. Така че не говоря само за едно конкретно място, с конкретни географски ширини. Ако имате късмет тази зона да е предимно на земя, а не в океана, то имате доста голям избор от възможни места за хубава почивка и пътувания.

Категории: астрокартография релокиране на хороскопа планети зодии астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus