Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Музикалните магазини в Атина празнуват своя Международен ден

21 Април 2012 / 17:04:48  GRReporter
1129 прочитания

Звукозаписните компании Archangel и Puzzlemusik, както и магазините Public участват тази година в Световния ден на музикалните магазини (Record Store Day, 21 април) с разнообразни прояви, live и bazaar.

В рамките на световния ден на музикалните магазини Archangel Music организира съвместно с Ark Festival и клуб Tora K44, петдневен базар за дискове и музикални материали (от 18 до 22 април), чиято връхна точка ще бъде в последния ден с празнично BBQ и  dj set/live party.

Всеки ден от сряда, 18 април, до неделя, 22 април, CD, грамофонни плочи, T-shirts, плакати и merchandise от Ark Festival се продават на цени от 0,50 до 10 евро, а в неделя клуб Tora Κ44 ще посрещне едно от своите прочути BBQ. Някои от творците на Ark Festival ще се заемат с музикалното оформление с техни DJ sets, както и с  изпълнения на живо.

А в събота, 21 април, ще се проведе Labeast «The Wedding Singer» vs «Sting like a bee» Sias.

Отбелязвайки Световния ден на музикалните магазини и магазините Public ще предложат на своите посетители и приятели на музиката само в събота, 21 април, една колекция, която не се предлага за продажба, със заглавие «Every day should be a record day». В магазина на площад „Синтагма” от 12.00 ч. до 15.00 ч. посетителите имат възможност да видят в действие продуцента на Best Radio Спирос Паятакис с едно live DJ Set.

Също в събота, 21 април, и Puzzlemusik се включва в международния ден, посветен на независимите музикални магазини (International Record Store Day). В музикалния магазин Sonic Boom могат да се намерят всички дискове, продавани от Puzzlemusik на особено ниски цени, намалени специално за случая. Там ще се появят на живо и Христос Алексопулос, основател на Puzzlemusik в първото му изпълнение на живо от доста години, Георгиос Мастрокостас, може би най-значимият представител на Гърция на световната shoegaze post-rock/ambient сцена, както и членове на Socos & The Live Project Band, групата, която с всяка изминала година привлича все повече фенове.

В същия ден магазинът Sonic Boom ще бъде отворен от 10.00 сутринта до 22.00 вечерта. Проявите на живо започват в 17.00 ч.

За повече информация: Tora Κ44, ул. „Константинуполеос” 44, Гази, 210 3423560, 210 6844379 / Sonic Boom, ул. „Сиру” 32, Кипсели, 2108253972

 

 

 

Категории: Световен ден на независимите музикални магазини Archangel Puzzlemusik Public
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus