Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Необичайна активност на интимния живот през май

01 Май 2014 / 08:05:20  GRReporter
4012 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви представя астрологичната картина за периода 1 – 31 май. Ще започна с общата картина като цяло и след това ще направя индивидуалните прогнози.
    В предходната статия ви информирах, че април е един от най-динамичните и активни месеци за годината тъй като съдържа две затъмнения – едно Лунно на 15 април и едно Слънчево на 29 април. Месеците, които са маркирани от затъмненията всяка година, са проводници на всички важни събития, както и на природни катаклизми от всякакъв тип. Така че особено последната десетдневка на април носеше „заявка” за земетръси и вулканична активност. Затъмненията на 15 и 29 април засягаха активно хората, които са родените в рамките на 2-3 дни около тези дати. А също и родените в рамките на 2-3 дни около 18 октомври и 1 ноември. За тях годината носи важни житейски събития.
    Новолунието, което маркира април, носеше много интензивност и люшкане между тоталното объркване и кристално чистата мъдрост. Свързано беше също с универсалната хармония, в която всяко действие с вредни последици се сблъсква с огромна пречка. Всичко, което не е успяло да се задейства и реализира, само по себе си е било пагубно, независимо как изглежда на повърхността.
    През април се оформи и една от знаменитите астрологични картини, наречена Големият кръст, в която е концентрирано много напрежение, тъй като участват всички високо енергийни планети – Слънцето, Марс, Юпитер, Уран и Плутон. Това беше сигнал, че се акумулира огромна енергия, готова да се възпламени. В такива условия се постигат изключителни неща, извършва се огромен напредък, правят се велики постижения, появяват се важни политически фигури, вземат се решения с историческо значение. Разбира се това не става тихо и плавно, често има гръм и трясък. В световен план очакванията ми бяха, че трудно ще се разминем без някой драматичен политически и междудържавен конфликт. Но дори и да има елемент на сблъсък, това не е в посока деградация, тъй като планетарната комбинация означава следното: борба и амбиция + революция и промяна + стремеж към власт и лидерство + успешен завършек и огромни постижения.
    В личен план беше засилен стремежът към „действай, вземай, побеждавай”.  Особено втората половина на месеца съдържаше указания за много стиснати юмруци – един е готов да се бие, друг да улавя материални придобивки, трети да хване здраво юздите на успеха. Това води и до много лична агресивност, затова втората половина на април се очертаваше рискова по отношение на пътни катастрофи, инциденти, караници, междуличностни проблеми.
    Какво да очакваме през месец май на 2014?
    Май също съдържа много динамика по подобие на април. Слънчевото затъмнение се случва на 29 април и ефектът от него се пренася и в май. Практически това е новолунието, което маркира идващия месец. Символиката на участъка, в който попада е свързана с изпадане в крайности – антагонизъм, агресия и „смърт”, но и „зачеване” на различни неща. Все още е засилен стремежът към това да действаш, да „улавяш” това или онова, личната агресивност е в пиковите зони и целият месец остава рисков по отношение на инциденти и конфликти от всякакъв тип.
    Основната енергия в обществен план е насочена към подобряването на онова, което е било „счупено, повредено”. Това е добрата новина. Лошата е, че подходът както през април, така и през май е все още малко по-примитивен по отношение на използваните методи и поведението на държавниците и политиците. Възможно е да бъдат преминати някакви граници, след които няма връщане назад. Но и това си има своите добри страни. Както посочих още миналия месец, преминаваме през време, в което се извършва огромен напредък, правят се велики постижения, вземат се решения с историческо значение.
    В личния живот на отделните хора може да се настани една склонност към всевъзможни обвинения и критики. Но пък е добър месец да започвате това или онова на чисто, да откриете проблемни места в живота си и да се насочите към поправката им. На 20 май приключва ретроградната фаза на Марс и това придава на последните дни от месеца една особена оживеност, но вече в посока логична и последователна активност. Онова, което не сте успели да намерите начин как да го поправите, е с тенденция да го изоставите.
    През май се оформя много интересна взаимна планетарна връзка, която се наблюдава веднъж на около 15-17 години. Планетите Венера и Марс застават една срещу друга в разменени позиции – Венера е в знак, който се владее от Марс, а Марс е в знак под властта на Венера. Сега обаче си имат и страхотна „компания” – от Уран, Плутон и Юпитер. Отново се оформя знаменитият голям кръст с участието на Венера, която играе огромна роля в човешкия живот, тъй като е свързана със взаимоотношенията, ценностите на хората и ресурсите като цяло.
    От една страна тази картина символизира проблематиката, която описах по-горе, но от друга за интимните и любовни отношения идва огромна динамика. Така че по отношение на обществото и социума тази взаимовръзка се отразява като завишена конфликтност и напрежение, липса на дипломация и баланс, докато в интимните отношения напрежението се отразява по един много приятен начин – отварят се много възможности, внезапни авантюри и среща с някой, на когото не можеш да устоиш. Обикновено пролетните месеци носят събуждане в любовния живот, но тази година ще има необичайна активност. За свободните хора това е чудесно време да преживеят незабравими мигове, да открият половинката си, но за обвързаните може да доведе до сериозни конфликти и разбити сърца.

Категории: зодиите през май новолуние Голям кръст Венера и Марс индивидуален хороскоп планети астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus