Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Октомври е време за премахване на плевелите и засаждане на нови семена

29 Септември 2012 / 09:09:44  GRReporter
4652 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви информирам каква е астрологичната картина за периода 1 – 31 октомври и за кои хора това ще има значение. В своя ход по небесната сфера планетите активират различни участъци от зодиака и затова астрологичният климат, който задават, се отразява по различен начин на всеки, тъй като е в пряка зависимост от индивидуалния му хороскоп.
    В предходната статия ви информирах, че традиционното за месец септември есенно „почистване” може да се окаже много по-основно, наситено с повече промени във всички посоки, които на пръв поглед може да изглеждат ненужни и неприемливи.
    От началото на септември започна един няколкомесечен период, в който основна тематика е свързана с натрупването и задържането на власт, сила и енергия във всичките им форми. Този процес съдържа реорганизация на сферите и методите на дейност и печелене на пари, сдобиването с власт и сила. Но също засяга и обединяването между хората, присъединяването към групи и колективи. Повечето хора насочват погледа си към неща, които реално могат да бъдат реализирани. Ще има такива, които няма да са в състояние да задържат своя ресурс, който може да бъде под всякаква форма – материален, като статус и позиция, като знания и умения. Има по-голямо търсене на сътрудничество с другите. Груповите цели, обединяването с другите, изпъква на преден план.
    През целия септември беше актуална темата - „Време е за промяна, време е за прогрес”, която продължава и през октомври. Рисковите стъпки, изненадите, новите неща, които да бъдат „тествани” с цел да се направи реорганизация. Вероятно повече принудително, отколкото по желание. Дните между 10 и 20 септември очаквах, че може да носят отказване от досегашни стратегии, дейности и планове. А последната десетдневка – между 20 и 30 септември – да носи напрежение, критики и промени в посоките. Агресивността в един по-голям мащаб се изостря, хората са склонни да реагират много по-остро от нормалното.
    Каква е астрологичната обстановка през октомври. На 5 октомври Сатурн прави прехода си от знак Везни в знак Скорпион, където ще остане през следващите 2 и половина години. В първите месеци Сатурн се позиционира в един участък, чийто символ е „двуостър меч”. Няма да преувелича, ако кажа, че този меч защитава, но и посича – къде за добро, къде за зло. Ненужното ще бъде премахнато, за да има „въздух, вода и пространство” за развитие на новото. Време за засаждане на нови семена и премахване на плевелите, които пречат. Оцелява само онова, от което света има нужда. Прогресът във всички посоки остава актуална тема и през целия октомври – рискови стъпки, изненадващи решения, реорганизация. Всичко, което бъде започнато в този период ще притежава огромна сила, здравина и устойчивост във времето. При отделните хора преминаването на Сатурн в знак Скорпион ще донесе различни неща, които са силно обвързани с индивидуалния им хороскоп. За едни това може да бъда изключително плодоносен период, за други – пълен със загуби и провали.
    По същото време – на 4 октомври - започва и ретроградната фаза на Юпитер, която продължава около 120 дни. Астрономически това явление не е реално, тъй като планетите не променят посоката си на движение. Но за наблюдателя от Земята, Юпитер ще обърне своята посока и ще започне да се движи назад. Ретроградните фази винаги са символ на някакво връщане, чрез което се правят преоценки, погледът ни става по-трезв и реалистичен. Специално за настоящия период, това е време, в което всеки по един или друг начин ще получи по-ясен поглед накъде е тръгнал, в каква река е нагазил и в какво се е въвлякъл. Добрата новина е, че това е прогресивна стъпка напред. Лошата – че няма връщане назад.
    В дните между 5 –  15 октомври очаквам много динамика. От всички страни сякаш всичко се надига нетърпеливо и изисква да бъде решено и придвижено веднага. За държавните институции това може да бъде много напрегнато време, но и много ефективно – с почти революционни решения, които дори и да бъдат взети с временно намерение, ще се окажат дълготрайни. Всичко, което се направи спонтанно под напор ще окаже влияние в дългосрочен план и с много трайни последствия. След 15 октомври очаквам да има проява на две крайности – от една страна отказ и силен страх да поемеш риск, от друга безразсъдна смелост да заложиш на губещи по презумпция карти. Риск печели, риск губи, ще е много актуален девиз.
    Сега ще изпиша кои зони в зодиака са засегнати от планетарните движения през октомври. А също и датите, в които Слънцето е приблизително в посочените участъци и следователно  засяга хората, родени на тези дати независимо от годината. За останалите планети е необходимо да проверите личния си хороскоп. Погледнете в табличката в галерията за коя планета става въпрос и свържете ключовите думи за нея с това, което съм написала.
    Периодът 1-20 октомври за хората, при които има планета в зоната:
2° - 8° телец (хората родени между 22 и 28 април)

Категории: ретрограден Юпитер Сатурн в позиция двуглав меч астроучилище Гали зодии индивидуален хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus