Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Опасният чар на отмъщението

24 Май 2014 / 07:05:01  GRReporter
3950 прочитания

Гали
Да те обидят и засегнат сигурно е най-често срещаното явление в нашия човешки свят. Дори повече от това да те похвалят, окуражат, поздравят. Едва ли минава и ден, в който да не ни „настъпят” някъде. Дори и да си мислим „Усмихни се, какво толкова!”, лесно е да се каже и невъзможно да се направи. Почти постоянно чувам от хората (в това число и от себе си), че може да прощаваме, но не забравяме. А това, нека си го кажем откровено, не е никаква прошка. Просто се залъгваме, особено, когато все още не сме в състояние да си върнем за нанесена обида.
Днешната статия е на тема как си отмъщаваме, когато бъдем засегнати и обидени. При нас, хората, се наблюдава една интересна закономерност. Бързо и лесно „прощаваме” нечия добрина, рядко се стремим да й отвърнем подобаващо, дори често никак не сме въодушевени да си „го връщаме”. Някак автоматично свързваме доброто с безвъзмездното, т.е. нещо, което не се нуждае от възмездие, от възнаграждение и компенсация или поне не задължително, а само ако имаме такава възможност. Но дълбоката обида трудно я забравяме и търсим буквално под дърво и камък вратичка, за  да й отговорим на всяка цена.
Най-честата фраза, която ползваме, когато бъдем обидени засегнати, е „Ти ще ми платиш за това”. Смисълът на тези думи показва, че усетът ни е като при разрушение на нещо, което ни е много скъпо и ценно. Онзи, който го е унищожил, трябва да ни плати стойността му.
    В астрологията нещата, които най-много ценим – материални и нематериални – се дефинират от позицията на Венера, Втория дом в личния ни хороскоп и знак Телец, който е оригиналният втори знак в зодиака. За Венера обичайно се говорят и пишат само едни прекрасни неща – любов, ценности, красота, изящество. Разбира се, те са верни, но това не е пълната картина. Ацтеките и маите са свързвали Венера с насилието, с това че тя символизира не само любовта, но и войната. Така че ако ни интересува от какво се обиждаме и колко дълбоко може да се забие не само тръна на обидата, но и желанието за отмъщение, търсим не кой да е, а именно „прекрасната” Венера в хороскопа.
Практически обаче за начините, по които си отмъщаваме за нанесена обида, се съди по разположението на Марс в личния хороскоп. Марс е изпълнителят, показва как действаме през живота си, как се борим, как получаваме онова, което искаме. В този ред на мисли, действията, които предприемаме, за да си „върнем” на някого за нанесена обида, се описват от Марс. Може да се направи следната аналогия – „Венера желае, Марс изпълнява”.
    Тази планета е категоризирана като злосторник в астрологията, като планета, чийто символ се свързва с несгоди и проблеми. Всъщност съвсем не е така. Да, когато човек се наранява или се въвлича в неприятности, събитието се категоризира като лошо, недобро. Но какво недобро има в това човек да се бори за правата си и да победи в някаква конкуренция?! Това пак е в символиката на Марс. На практика човек, в чийто личен хороскоп има слабо активен Марс може да бъде много благ, да не се въвлича в неприятности, но и житейските му победи ще са в същия порядък – незначителни.
Затова ако търсим как бихме си отмъщавали, когато ни обидят и засегнат, ни интересува как е разположен Марс в хороскопа – позиция в зодиакален знак, позиция по дом и аспекти от другите планети. Пак ще повторя – поривът за отмъщение не се катализира от Марс, а от Венера. Ако искаме да разберем степента, в която даден човек е отмъстителен, е необходимо да разгледаме Венера. Много често хороскоп със „зловещо” разположен Марс всъщност носи само позитиви на човека – просто той не е отмъстителен, а борбен и направлява действията си в посока постижения, не се въвлича в ситуации тип „сладко отмъщение”.
Аз ще опиша информацията, която ни дава положението на Марс по знак и по дом в личния хороскоп в посока как действате и какви средства използвате, за да се реванширате на онези, които са ви обидили. Знаковата позиция на Марс ни съобщава „как” го правите, колко сили и устрем влагате. Домовата позиция ни съобщава какви средства ползвате, с какво „оборудване” разполагате и вкарвате в употреба.
Марс в знак Овен или в Първи дом
Вие сте най-директно действащите хора и нерядко сте тези, които обиждат и засягат околните. Попаднете ли в ситуация, която е обидна за вас, пристъпвате към ответен удар без да се бавите нито за миг, без да търсите нечие съдействие, помощ или съвет. Отвръщате на обидата почти на минутата, не се страхувате от конфликти в какъвто и да е формат. На обидата отвръщате с обида, на удара – с удар. Средствата, които ползвате, са прямота, откровеност, искреност, не се замисляте кое е приемливо и кое не и често може да ползвате юмруци или всякакви предмети, които ви попаднат под ръцете в момент на гняв. По принцип е препоръчително онзи, който реши да ви обижда, да си пази главата – буквално. Личната сила е първото и основно средство, към което посягате. Рядко преживявате дълбоко обидни ситуации, тъй като реагирате бурно още в първия момент и оттам нататък околните просто винаги внимават.
Марс в знак Телец или във Втори дом

Категории: отмъщение обида Венера Марс Астроучилище индивидуален хороскоп планети зодиакални знаци Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus