Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Открити са плочи с надписи в Амфиполи

10 Септември 2014 / 12:09:32  GRReporter
1255 прочитания

Гръцките власти повишиха рязко мерките за сигурност около гробницата в Амфиполи, като към съществуващата охрана бяха присъединени членове на специалните отряди на гръцката полиция. Показателен е фактът, че мерките започват от разстояние от 800 метра около гробницата.

Според гръцки медии, които се позовават на представители на местните органи за самоуправление, а те на свой ред на участници в разкопките,  екипът е открил две плочи с надписи.  Възможно е те да дават информация за човека или хората, които са положени в гробницата.

Снощи гръцкото министерство на културата представи първата аксонометрична чертежна реконструкция на разкритата до момента част на гробницата в Амфиполи, дело на архитекта Михалис Лефандзис. Представен е входът с двете преградни стени, пред които бяха открити сфинксовете и кариатидите.

Междувременно електронното издание на вестник „Етнос” съобщи, че днес археолозите са открили три архитрава, чиито цветове са запазени. Според текста те са били пренесени в музея в Амфиполи за реставрация.

Очаквайте подробности. 

Категории: История археология гробница Амфиполи разкопки плочи с надписи мерки за сигурност
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus