Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Philae танцува валса на Вангелис

13 Ноември 2014 / 08:11:20  GRReporter
1369 прочитания

Големият композитор от гръцки произход Вангелис Папатанасиу бе поканен от Европейската агенция по астронавтика да напише музиката към официалния клип на мисията Rosetta. Както предадоха световните агенции, вчера около 10,35 часа гръцко време апаратът Rosetta със сондата Philae на борда кацна на кометата 67Р.
    Малко след успешното кацане, Европейската агенция по астронавтика разпространи и официалното видео на мисията Rosetta, в което звучи великолепната музика на Вангелис. Агенцията е поискала от композитора да напише три отделни мотива за трите фази на мисията. резултатът, както можеше да се очаква е изключителен.


    71-годишният композитор от гръцки произход Вангелис Папатанасиу е една от най-блестящите, но и енигматични личности в съвременната световна музика. В биографията му досега има огромен брой отличия, включително и Оскар за най-добра филмова музика за шедьовъра “Огнените колесници”, 1981.

 

Категории: Rosetta Philae Вангелис Папатанасиу Европейска агенция по астронавтика комета 67Р сонда кацане
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus