Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Покана за участие във фестивала „Flower/Power: обреди свързани с пролетта”

06 Януари 2010 / 13:01:07  GRReporter
1708 прочитания

Фирмата за култура „Синтез” и Фестивалът Fringe канят творци от всички области на изкуството да участват в организирането на Flower/Power: обреди свързани с пролетта. Организирането на събитието е предложение за официалното участие на Гърция в предпразничните културни изяви в рамките на „Марсилия, културна столица на Европа 2013”. Молби за участие можете да изпратите до 17 януари на адрес flowerpower@sinthesis.gr.

Организаторите на Flower/Power : Обреди свързани с пролетта обявяват, че програмата е следната:

От 1 и февруари до 15 март ще бъдат организирани ателиета и семинари на които антрополози, етнографи и професионалисти ще правят семинари за творците, а в същото време творците ще трябва да развият идеята си за конкретна творба, която ще създадат впоследствие. Паралелно с това по време на ателиетата и семинарите ще се направи опит да се открият нови начини на израз, които не само ще обогатят традицията, но и ще я направят естетически и социално активна.

• От 16 март до 1 май творците ще изпълнят своите творби като се подчертава, че целта на програмата е груповите творби трябва да обхващат участието на хора от различни сфери на изкуството. Фестивалът предлага за участниците си материали за изпълнението на техните творби и за провеждането на семинарите, помещение на ул. Врисакиу в кв. Плака, връзки с обществеността и медиите за покриването на събитието и координация за изпълнението на творбите.

 

Категории: Изобразително изкуство фестивал Fringe
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus