Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ползата от риска и вредата от “здравия разум”

23 Октомври 2014 / 12:10:38  GRReporter
3379 прочитания

Гали
    Казват, че „Младостта може, старостта знае”. Винаги съм свързвала  тази фраза със способността на човек към приключения, да се хвърля в авантюри. Колкото един човек е по-уседнал, установен е, знае различни неща, толкова е по-малко склонен към авантюри и приключения. Това обаче не е в пряка зависимост от възрастта – фразата е символична. Авантюризмът е смелост – да замениш удобното с неудобното, да зарежеш познатото и да тръгнеш към непознатото, да захвърлиш здравия разум. Смелият човек винаги е малко безразсъден, защото не знае, няма опит – като малкото дете, което преди да докосне горещата вода не знае че ще се изгори. Смелостта е в незнанието, в „младостта”. Има неща, в които човек е „млад” дори и на старини, както и такива, в които е „стар” на младини.
    Статията днес е на тема в какво сме най-склонни да бъдем безразсъдни, да се впускаме в приключения, да бъдем авантюристи. Казано по друг начин в какво си оставаме вечно млади и зелени, но пък смели и там винаги имаме възможност да освежим живота си, да го направим интересен, да губим, но и да печелим. Коя е житейската област, в която играем играта „Риск печели, риск губи” и сякаш никога не можем да се научим да бъдем разумни. Не дамгосвайте неразумността и не издигайте в култ разумността. Понякога да си разумен е адски скучно и най-хубавото ни се случва точно когато сме неразумни.
    В астрологията Стрелец е зодиакалният знак, който се свързва с устрема към това да опознаваш, да изучаваш света и живота във всичките му възможни измерения, да се учиш чрез опит, а не чрез суха теория. В определен смисъл енергията на знак Стрелец води до онова любопитство да опиташ лично, сам, да се впуснеш в приключение и авантюра, за да разбереш, за да научиш, за да знаеш. Непресъхващият оптимизъм води до онази смелост, която е присъща на младостта и неразумността. Затова под символиката на този знак е всичко, което разширява кръгозора и води до натрупване на мъдрост, познания и опит. Свързан е и с мирогледа ни, с философските позиции, които имаме в живота, с образованието, което постигаме чрез личен опит и с чиято помощ изграждаме своите идеи и убеждения. Това са всички наши вътрешни закони, чрез които живеем в света. Стрелец е още знакът на късмета, защото можеш да спечелиш само ако забравиш, че преди това си се провалил и не позволиш на „здравия разум” да те спъне.
    За знак Стрелец е характерно още нещо много любопитно, което на пръв поглед изглежда странно. Депресията и меланхолията. Това е напълно закономерно и ще ви дам един много елементарен пример. Всеки от вас е бил в ситуация, когато идва краят на едно вълнуващо и изпълнено с много страхотни приключения преживяване. Това може да е пътуване, участие в някакво събитие, състезание,  проект. Какво се случва, когато то свърши? Идва една пустота, тишина. Животът изглежда сив, скучен, безрадостен. Но това трае само до момента, в който се появи следващото приключение.
    Мястото в личния хороскоп, на което попада знак Стрелец, е областта на приключения и авантюри в живота ви. В нея сте склонни да бъдете безразсъдни и неразумни, да откривате и преживявате винаги нови и вълнуващи неща, там ви съпътства смелостта на младостта дори и да сте на преклонна възраст. В тази област никога не пораствате, имате неизчерпаем оптимизъм и винаги сте готови за поредното приключение.
    Прочетете информацията за знака на Асцендента си, за да разберете в коя област (дом) на личния ви хороскоп попада знак Стрелец. Може да прегледате информацията и според слънчевия си знак. Съчетайте ги по следния начин: Асцендентът задава реалните събития. А Слънцето задава какъв опит събирате и съответно го превръщате в мъдрост. Например Асцендентът ви е Овен и това показва, че сте склонни да се впускате в авантюристични пътувания. А Слънчевият ви знак е Дева и това показва, че покрай пътуванията си събирате опит и мъдрост по въпроси, свързани с недвижимо имущество, както и да умеете да определяте кое място е най-добро за живеене.
    Асцендент или Слънцето в знак Овен
    Знак Стрелец обхваща Девети дом в хороскопа. Областта на приключения и авантюри за вас е по отношение на пътуванията в чужбина, контакти с чужденци, чуждестранната култура и традиции. В тази област сте склонни да бъдете безразсъдни и неразумни, да откривате и преживявате винаги нови и вълнуващи неща, тук ви съпътства смелостта на младостта, носите неизчерпаем оптимизъм и сте винаги готови за поредното приключение. Събирате много опит и знание от всички краища на света, в които успеете да отидете. Вие сте хората, които са способни да си съберат багажа за няколко часа и да тръгнат на пътешествие в някаква посока без да са организирали нищо. Склонни сте да проявявате и определена доза авантюризъм по отношение на образованието си, променяйки рязко предметът на обучение. Имате много адаптивна житейска философия и морални принципи, в тях сте приключенски настроени – склонни сте да се отказвате лесно, да ги променяте „според зависи”, да се впуснете в търсене на някаква универсална идеология.
    Асцендент или Слънцето в знак Телец

Категории: знак Стрелец приключения здрав разум опит асцедент слънчев знак зодии индивидуален хороскоп Гали Астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus