Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Повелята на кръвта

22 Септември 2014 / 10:09:10  GRReporter
4274 прочитания

Гали
Наскоро моя приятелка, която е психолог, ми разказа за изследвания, наречени трансгенерационни връзки. Според тях всеки от нас е свързан с определени родови събития, носи някаква родова наследственост и преживява нещо, което има корен някъде в далечното минало на някой от предците ни. Аз, разбира се, веднага направих връзката с астрологията и личния хороскоп, тъй като на астрологичен език това се нарича родова наследственост или какво носим по майчина и бащина линия като способности, като събития, които някак да повторим и да преживеем макар и по различен начин. Това е „повелята” на кръвта.
Днешната статия е на тема каква е родовата наследственост в живота ни, какво наследяваме като съдба по майчина и бащина линия. В повечето случаи това са събития, които са по-особени и нерядко са някаква проблемна зона, с която трябва да се справим. По принцип когато в едно семейство се роди дете под определен зодиакален знак, то носи специфична енергия и има определена задача в родовата линия – да изпълни някаква специфична роля по отношение на майчин и бащин род.
    Слънцето в хороскопа е свързано със жизнената енергия, която носим, индивидуалния дух и самосъзнание, това е Аз-ът ни, както и какво сме в състояние да създадем в живота. То отразява също мъжкия архетип в живота ни, фигурата на бащата в живота ни, а също и онова, което наследяваме генетически по бащина линия. Слънцето в хороскопа играе важна роля при определяне на наследствеността, която носим по бащина линия – какво наследяваме като качества и способности от бащиния си род, както и каква цел трябва да постигнем според „повелята на баща си”.
Когато отброим Десетия знак от Слънцето, ще стигнем до определен зодиакален знак. Например ако сте родени под знак Близнаци, то десетия знак от него е Риби. Положението на този знак показва каква наследственост носите по бащина линия. Предполагам ще си зададете въпроса защо отброяваме десетия знак. В кръга на зодиакалните знаци се започва със знак Овен – това е първият знак, на началото, символичния изгрев в живота. Най-високото място се определя от Десетия знак – Козирог. Той символизира пика в живота, какво сме се устремили да постигнем, какво е най-доброто ни постижение, което ни изкачва едно стъпало по-нагоре. Козирог се управлява от планетата Сатурн, която е най-тясно свързана със задачите ни в живота. И затова когато определяме какви задачи носим по бащина линия, е необходимо да отчетем десетия знак от Слънцето в личния хороскоп.
    По отношение наследствеността по майчина линия хороскопът се разглежда по аналогичен начин, но за отправна точка се използва Луната, тъй като женският архетип в живота ни се отразява чрез нея. Това е фигурата на майката и генетичното наследство по майчина линия. Десетият знак, броено от Луната, показва какво наследяваме като способности от майчиния род, а също и какви задачи имаме от предците си по тази линия.
Начинът, по който се реализират задачите в живота, се определя от това в кой дом на хороскопа попада десетия знак от Слънцето или Луната. Например ако сте родени със Слънцето в Овен, то десетият знак е Козирог. Това предполага, че по бащина линия имате задача да постигнете по-висок обществен и социален ръст, да получите признание. Ако Слънцето в Овен се намира в 10 дом (т.е. Асцендентът ви е Рак), то знак Козирог покрива Седми дом в хороскопа ви. Това означава, че израстването и постигането на признание, го реализирате предимно чрез партньорите в живота си, които са хора с някакво добро положение в обществото. Задачата, която имате по бащина линия да постигнете ръст, става по този път, а не чрез лични професионални постижения.
Прочетете информацията която давам по знак и дом, за да получите по-пълна картина. Във връзка с горния пример се формира следната картина: Слънчевият ви знак е Овен. Прочетете информацията за Слънцето в знак Овен, за да разберете каква задача носите по бащина линия.Слънцето е в 10 дом. Прочетете информацията за Слънцето в 10 дом, за да разберете начина, по който реализирате задачите по бащина линия.
По отношение на наследствеността по майчина линия се процедира по същия начин, само че се взема предвид Лунния знак.
    Слънцето или Луната в знак Овен (Слънцето или Луната в 1 дом)
    Десетият знак е Козирог и основната ви наследствена тема е свързана с израстването, постигането на по-високо социално ниво, стремежът към съществен професионален ръст, получаване на някакво признание. Спокойно може да се използва думата кариеризъм (в смисъл да се стремиш към издигане в обществото), амбиция да растеш предимно социално и професионално. В рода ви може би някой е бил спрян, не е успял да се издигне, не е бил признат или е паднал от „високото”. Вашата родова задача е да преживеете този провал и да се изправите вместо него, да се затвърдите на една по-висока обществена позиция, да издигнете рода на следващото стъпало.
    Според позицията по дом. Десетият знак покрива 10 дом в хороскопа, което е знак, че начинът да издигнете рода, да постигнете някакво признание, е чрез личен професионален и кариерен ръст. Да се реализирате като професионалист в определена област и така да получите по-специално място в рода си.
    Слънцето или Луната в знак Телец (Слънцето или Луната във 2 дом)

Категории: наследственост майка баща род Слънце Луна индивидуален хороскоп планети зодии Гали Астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus