Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Преди полунощ в Атина

13 Юни 2013 / 12:06:24  Анастасия Балездрова
2234 прочитания

За няколко часа Атина успя да открадне малко от блясъка на Холивуд. Два дни преди да излезе на големия екран филмът “Преди полунощ” (Before midnight) бе представен на гръцката си премиера в Атина. Страхът от лошото време не позволи тя да се проведе в определеното като най-красиво кино в света – лятното кино Тисион. Но светлините в по-бляскавия закрит салон Палас компенсираха публиката.

Актьорската двойка Итън Хоук и Джули Делпи пристигна малко преди началото на прожекцията. Те преминаха през ескорта от журналисти, камери и фотоапарати съвсем непринудено. Усмихваха се и не отказаха на никого да застанат пред фото и видео обективите.

След задължителните снимки на фона на паното със заглавието на филма, двамата потънаха в здрачината на киносалона, където избраната публика беше готова да се наслади на третата част на любовната история между персонажите, които превъплъщават.

Before midnight е третата част на романтичната любовна история между французойката Селин и америакнския писател Джеси. Тя започна преди 18 години в един влак за Виена във филма “Преди изгрева” (Before sunrise). Девет години по-късно двамата персонажи се срещнаха отново и утвърдиха любовта си в Париж във втория филм със заглавие “Преди залеза” (Before sunset). В третата част - “Преди полунощ” срещаме Селин и Джеси по време на почивката им в Гърция с техните деца. Нещата вече не са толкова романтични за зрялата вече двойка, но любовта между тях остава силна.

По време на пресконференцията след премиерата Итън Хоук и Джули Делпи заявиха, че не са очаквали, че първоначалната идея за филма ще се превърне в трилогия. На въпроса как са запазили жива филмовата си любов, Итън отговори шеговито: “Много просто. Защото Джули е очарователна”.

Завръщането към образите на Селин и Джеси е винаги забавно и униклано, според Джули Делпи. “Но от друга страна е и много уморително. Когато снимаме сме много щастливи, а когато приключим се чувстваме облекчени”.

Итън и Джули са съавтори на сценария заедно с режисьора Ричард Линклейтър. “Винаги се смята, че за да бъде добра една работа, тя трябва да е основана на някаква драматична история. Всъщност постигането на добра комедия не е лесна задача”, посочи Джули.

“Работата върху тези филми след паузи от девет години, писането на сценарий със същите хора е един уникален и странен процес”, допълни Итън.

Сценарият и снимките на филма са изцяло осъществени в Гърция. Двамата актьори и режисьорът заявиха, че са били омагьосани от пейзажа и атмосферата в югоизточен Пелопонес. Веднага след края на пресконференцията Итън Хоук замина за съпругата и децата си за региона на Месиния, за да прекарат кратка ваканция.

“Със сигурност бихме искали да снимаме и други филми тук. След края на снимките никой от екипа не искаше да си отиде”, бяха думите на режисьора. Тримата благодариха на гръцката режисьорка Атина Рахил Цангари и продуцента Христос Констандакопулос за подкрепата им в реализирането на филма.

снимка: in.gr

В “Преди полунощ” участват и няколко гръцки актьори, които присъстваха на премиерата в кино Палас. Те са възрастната вече актриса Ксения Калогеропулу, Янис Пападопулос, Панос Коронис и Йота Аргиропулу.

Премиерата на филма беше светското събитие на седмицата, което бе почетено от министъра на туризма Олга Кефалояни, кмета на Атина Георгиос Каминис, бившия председател на либералната партия Драси Стефанос Манос и представители на гръцката филмова индустрия.

Категории: Кино премиера Преди полунощ Итън Хоук Джули Делпи кино Палас Пелопонес
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus