Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

През декември ни очаква преосмисляне на ценностите

01 Декември 2013 / 09:12:24  GRReporter
5901 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви представя астрологичната картина за периода 1 – 31 декември. Ще започна с общата картина като цяло и след това ще направя индивидуалните прогнози.
    В предходната статия ви информирах, че през ноември се случи второто (и последно) за годината Слънчево затъмнение. То беше на 3 ноември, в знака на Скорпион, в тясната „прегръдка” на Сатурн. Тази комбинация се случва на всеки 11 години, но в различен знак. Символиката на това затъмнение беше свързана с „пробивите”. Да имаш смелостта да прескочиш наложени граници, да пробиеш. Заредена беше някакъв тип еволюция, тъй като тя е възможна само когато ние хората се преборим с личните си граници и страхове и ги преминем.
    Покрай това затъмнение очаквах през ноември да се появят новини за революционни научни открития, които коренно да променят много схващания. Да има разкрития, които да хвърлят светлина към неща, смятани за невъзможни от нашия човешки ум или са били някак скрити и невидими.
    Най-активно, лично засегнати от затъмнението, бяха хората родени в периодите  27 април – 4 май и 31 октомври – 6 ноември. Вероятните събития, които идват в живота ви са свързани с мъжки фигури, с авторитети, шефове и началници. А също и по въпроси, свързани с жизнеността, физическото здраве, „Аз”-а, кариерата и професионалната реализация.
    Друго характерно за месеца беше това, че след 20 ноември стана смяна на „очните лещи” – т.е. какво започваме да виждаме около себе си като основна тенденция и в обществото, и в личния живот. В края на ноември се настани темата за това, кое си струва да бъде запазено.
    Какво да очакваме през декември.
    Първото нещо, което искам да спомена е преминаването на кометата ISON в максимална близост до Земята на 26 декември. Астрономите я наблюдават с огромен интерес и я определят като най-ярката и най-красива комета на века. Астролозите на древността са затаявали дъх, когато се случват такива астрономически феномени. Кометите са смятани за предвестник на най-големите световни събития, които остават в историята. Това са много редки случаи, но  има налични текстове, в които се споменава какъв е ефектът от преминаването на комета в близост до Земята.
    Кометите предизвикват необичайни температурни отклонения, безплодност на почвата, политически конфликти и промени в държавните територии. Освен това са преносители на микроби и вируси и причиняват зараждане на непознати болести. Колкото дни трае видимостта на кометата (с невъоръжено око), в рамките на толкова месеца се разпростира нейното отражение върху земните събития.  Това обхваща почти цялата 2014 година.
    Второто по-важно нещо е, че през декември има активно разгръщане на нова обществена тематика, става смяна на „очните лещи” – т.е. какво започваме да виждаме около себе си. То е свързано с избора ни по въпросите кое си струва да бъде запазено. За какво има смисъл да се погрижим, така че то да оцелее. Създават се нови приоритети, а важни и значими буквално до вчера неща, отиват в забвение и никой не желае да се погрижи за тях. Индивидуално всеки може да се изненада дори от себе си как много спонтанно решава да спре да поддържа нещо, да се грижи за него, да го остави образно казано на произвола.
    Към това ще добавя, че специално декември поставя сериозни вътрешни ограничения, засягащи творческия процес на хората като цяло – да се изявяват, да внасят нови идеи и въобще да допринасят с нещо към обществото. Най-актуалните думи ще бъдат „Не”, „Не искам”, „Не мога”, „Не ми трябва”, „Не ме интересува”. Може да ги чуете дори от заклети оптимисти, които по принцип рядко ги използват.
    В края на месеца, след 20 декември, „повелителката” на любовта, красотата, достойнството, самооценката и ценностите ни, стартира своята ретроградна фаза, която се случва веднъж на 18 месеца и продължава около 40 дни. Не е рядкост като събитие, но се случва в различни знаци. В този период на преден план излизат критичните слаби места във взаимоотношенията между хората, най-вече интимните. Връщаме се към стари проблеми в настояща връзка, връщаме се към стари връзки, които съвсем „случайно” напомнят за себе си. Появяват се и потенциални партньори, които са много изкушаващи, но не винаги си струва да платиш цената за тях. Появяват се също и много изкушения, свързани със стари и непостигнати желания.
    Ретроградието е в знак Козирог и това указва за настъпване на сдържаност и практичност във взаимоотношенията между хората като цяло. Връзките, на които липсва истинска и дълбока стойност, се пропукват много сериозно. „Обратният” ход на Венера се съчетава с основната тенденция кое си струва да бъде запазено, за какво има смисъл да се погрижим така, че то да оцелее. Това поставя двойно ударение върху категории като ценност, стойност, смисъл, любов. „Вратите” за вход/изход често се оказват са най-ценното, което животът ни предоставя.
    Дните около Коледните и Новогодишните празници са съпътствани от онова напрежение и събиране на обстоятелства, в които винаги се отварят нови възможности. Освен това на 1 януари стартираме с Новолуние – сигнал, че можем да започнем в някоя сфера нещо ново.  Така че за една част от хората, Новата 2014 година може да започне с неочаквани новости.

Категории: кометата на века ISON ретроградна Венера астропрогноза за декември Астроучилище Гали индивидуален хороскоп зодии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus