Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

През май ретроградната Венера изважда на светлина забуленото с години

28 Април 2012 / 15:04:44  GRReporter
6782 прочитания

Гали
    В тази статия ще ви информирам каква е астрологичната картина за периода 1 – 31 май и за кои хора това ще има значение. В своя ход по небесната сфера планетите активират различни участъци от зодиака и затова астрологичният климат, който задават се отразява по различен начин на всеки, тъй като е в пряка зависимост от индивидуалния му хороскоп.
    В предходната статия ви информирах, че през април ще се засегнат теми, свързани с напрежението, което се изразява в опозиция, борба и непреклонност. Тенденцията да се противопоставяш и да се бориш по подразбиране. Като източникът на това напрежение е в смисъла, индивидуалния смисъл в живота. За добро или зло всеки ще се опитва да търси неговия си начин.  Последната десетдневка на април донесе смяна на „очните лещи”. Започна много динамично време, в което ще се инициират много неща. И в обществен, и в индивидуален план. Всеки ще изпитва нужда да действа. Април като цяло го очертах като месец на новостите.
    Каква е астрологичната обстановка през м есец май?
    През май има две неща, които го правят малко по-специален. Първото е, че след 15 май Венера навлиза в ретрограден период. Това се случва веднъж на всеки 18 месеца (година и половина) и продължителността на този период е около 40 дни. През 2012 обаче има нещо много по-значимо. Съпроводен е със „затъмнение” на Слънцето от Венера (в началото на юни), което се случва на серии през около 130 години с дългогодишни последици.
    I’m lost without you ще бъде много актуално за настоящото ретроградие на Венера във всеки смисъл – и буквален, и преносен. Разграничаването между „стойност” и „стойност”, разбирането какво си струва да имаш, кое е ценно, какво да промениш или да не промениш. Без какво би бил „загубен”. Вярвам, че и в обществен, и политически план ще бъде направена подобна преценка.

    От астрологична гледна точка Венера в ретрограден период функционира по начин, който може да я накара да извади на повърхността онова, което е било забулено в сенките й понякога години наред. Венера е планетата на любовта, красотата, естетиката, на гордостта ни, на страстите ни и изкушенията. На желанието да споделяме всякакви преживявания с другите, особено с интимните партньори. Тя е нашата човешка любов и страст. Тя символизира какво е ценно за нас, какво има дълбока стойност за нас, към какво сме привързани.
    Всичко, което Венера символизира по време на ретроградния период, придобива силен акцент. Често през този период на преден план излизат проблемите, свързани с взаимоотношенията между хората, ценностите в живота, стойностите, моралните закони. Активират се също и областите, които са под нейната власт в индивидуалния хороскоп.
    Връщаме се към стари проблеми в настояща връзка, връщаме се към стари връзки, които съвсем „случайно” напомнят за себе си. Замисляме се дали си струва да преследваме едно за сметка на друго. Замисляме се какво е правилно за нас. Появяват се много изкушения, свързани със стари и непостигнати желания. От такава гледна точка, хората са склонни да „преяждат” в ретроградната фаза на Венера, тъй като по някакъв начин получават възможност да ги задоволят или да се върнат отново към тяхното преследване.
    Първата половина на ретроградието започва след 15-ти май. То е характерно с това, че основно ще се сблъскваме с изплуването на нещата, свързани със символиката на Венера. Обърнете внимание на възникналите проблеми във взаимоотношенията, обърнете внимание на това какво искате, обърнете внимание на онези ваши желания, които сякаш се събуждат след дълъг сън. Ще ви се наложи по един или друг начин да ги решавате, така че не ги подминавайте с мисълта, че е „всяко чудо за три дни”.
    Второто специално събитие през май е слънчевото затъмнение на 20 май. Особено значимо е за хората, родени на 19, 20 и 21 май. За тях 2012 носи важни събития в живота, които променят впоследствие почти цялата му структура. В по-глобален аспект затъмнението е свързано с реализъм, с необходимостта от изчистване на нереалистичните очаквания и схващания. На повърхността това може да означава преобразуване, нарушаване, отхвърляне на закони – и моралните човешки, и обществено-социално-икономическите такива. Това не става веднага. По-скоро в дните около затъмнението има събития, които провокират развитието на тази тема.
    Сега ще изпиша кои зони в зодиака са засегнати през май. А също и датите, в които Слънцето е приблизително в посочените участъци и следователно засяга хората, родени на тези дати независимо от годината. За останалите планети е необходимо да проверите личния си хороскоп.

Категории: астроучилище зодии индивидуален хороскоп ретроградна Венера слънчево затъмнение планети гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus