Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Prodigy посветиха видео на Гърция

25 Октомври 2011 / 19:10:53  Виктория Миндова
1637 прочитания

Обществените протести в Атина и постоянно нарастващото в последните две години социално напрежение привличат вниманието на много хора по света и много често дават негативен имидж на страната. Цялата тази отприщена енергия обаче се оказва, че може да бъде вдъхновение и то за една от най-популярните техно групи в последните 20 години Prodigy. Те посветиха петминутен филм на Гърция, който започва с коментари за средиземноморската страна на фона на гръцкия химн и кадри от античната столица по време посещения им от различни концерти.

„Господи, юли започна страхотно в Гърция”, споделя кийбордиста Лиам Хаулет от легендарната група. Той споделя впечатленията си от самия концерт, който тази година се проведе в района Тера Вайб на около 40 километра от Атина в рамките на годишния фестивал Rockwave. „Имах чувството, че всички са си взели един ден почивка от протестите и безредиците и се бяха появили да ни видят. Пълна лудост”, казва той ентусиазиран и добавя: „Респект към всички, които успяха да дойдат. Това беше една нощ, която се запомни. Сега се връщаме в студиото”. Хаулет казва, че енергията, която гръцката публика е предала го е вдъхновила да напише нови парчета. Гръцкото негодувание и енергията на местните фенове е дала тласък на Prodigy и те влизат в студио, за да запишат нов албум.

Гневът и желанието за свобода са се превъплътили поне за една нощ в позитивна сила, която явно ще остане незабравима за британските техно-рейв група. Те споделят и впечатления от други концерти, когато различни анархистични групи са правели нападения около или в коцертните зали, в които са свирели. Prodigy са посетили Гърция повече от четири пъти, но едно от най-силните им впечатления, за което говорят във видеото посветено на средиземноморците е концерта им в театър Ликавитос (2004). Те си спомнят, че в публиката е имало ексцесии и паветата са летели към сцената и наоколо като дъжд.

Въпреки това, групата не храни по-малка привързаност към гръцката публика и се връща още два  пъти в страната. Вторият път, когато концертът на Prodigy се оказа бойно поле бе през 2010, когато група хулигани изпочупиха района около зала Тай-куон-до в Атина и ограбиха касата на съседна пицария със седем хиляди евро, но не успяха да се преборят с охраната на организаторите от Detox Productions и да нахлуят на концерта.

Prodigy са възхитени от гръцките си фенове и посветиха видеото на песента Thunder Dub на тях:

Категории: МузикаГърция размирици видео Prodigy
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus