Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Първият месец на 2014 носи напрежение във въздуха

01 Януари 2014 / 11:01:09  GRReporter
4470 прочитания

Гали
    След като ви представих прогнозата си за цялата 2014, в днешната статия ще анализирам астрологичната картина за периода 1 – 31 януари. Ще започна с общата картина като цяло и след това ще направя индивидуалните прогнози.
    В предходната статия ви информирах, че през декември бяхме свидетели на един рядък астрономичен феномен - преминаването кометата ISON в максимална близост до Земята на 26 декември. Кометите винаги са били смятани за предвестник на най-големите световни събития, които остават в историята. Те предизвикват необичайни температурни отклонения, безплодност на почвата, политически конфликти и промени в държавните територии. Освен това са преносители на микроби и вируси и причиняват зараждане на непознати болести. Колкото дни трае видимостта на кометата (с невъоръжено око), в рамките на толкова месеца се разпростира нейното отражение върху земните събития.  Това обхваща почти цялата 2014 година.
    През декември се разгърна активно нова обществена тематика, която е свързана с избори по въпросите кое си струва да бъде запазено. За какво има смисъл да се погрижим, така че то да оцелее. Създават се нови приоритети, а важни и значими буквално до вчера неща отиват в забвение и никой не желае да се погрижи за тях. Декември постави също и вътрешни сериозни ограничения на творческия процес на хората като цяло – да се изявяват, да внасят нови идеи и въобще да допринасят с нещо към обществото.
    В края на месеца, след 20 декември, Венера - „повелителката” на любовта, красотата, достойнството, самооценката и ценностите ни, стартира своята ретроградна фаза, която се случва веднъж на 18 месеца и продължава около 40 дни. Не е рядкост като събитие, но се случва в различни знаци.
    Какъв ще бъде първият месец  на 2014?
    Стартираме Новата година с Новолуние. То се случва в един участък, чийто смисъл е „безсмъртие, непобедимост”. Това е сигнал, че в дните около 1ви януари в някоя сфера може да посеете нещо ново, очакват ви новости. Обърнете внимание на всички нови идеи и мисли, които ви хрумват спонтанно. Обърнете внимание на всеки новодошъл покрай вас. Те не са случайни и носят заряд, който трудно угасва.
    През януари „погледите” на почти всички планети са отправени към знак Козирог. Този знак носи общо значение, свързано с напредъка, амбициите, политическите структури, системи и държавните администрации. Така януари ще заложи някакви новости, които биха направили отделните държавни и политически системи грубо казано непобедими. Началото на месеца съдържа една планетарна картина, която носи знак за наличие на напрежение във въздуха. Но това не е знак за „страшно”. По-скоро напрежението провокира да не вървиш по утъпкани и комфортни пътища.
    Ретроградието на Венера в Козирог през целия месец поставя ударение върху категории като ценност, стойност, смисъл, любов. Дипломатическите отношения може да бъдат нарушени, но това се отнася преди всичко за онези, които съдържат някаква слабост и липса на перспективи.
    В индивидуален план личните отношения подлежат на преоценка и онези, в които липсва практичност и смисъл, ще отпаднат чрез появата на много сериозни проблеми. Заедно с Венера и Юпитер се движи ретроградно. Така че се очертава един месец, който носи сблъсък между желания и възможности, повече песимизъм. В този период на преден план излизат проблемите във взаимоотношенията между хората, най-вече интимните. Връщаме се към стари проблеми в настояща връзка, връщаме се към стари връзки, които съвсем „случайно” напомнят за себе си. Появяват се и потенциални партньори, които са много изкушаващи, но не винаги си струва да платиш цената за тях. Всеки по някакъв повод ще си задава въпроса „Струва ли си? Има ли полза?”. Козирог символизира практичността, здравия разум, амбицията и ползата.
    Но по отношение на финансите и материалните придобивки, януари е чудесен месец да си получите онова, което ви принадлежи, печалбите и приходите, които сте си заслужили.
    Сега ще изпиша как са засегнати различните зодиакални сектори през януари – какви теми се провокират, какъв тип събития можете да очаквате. Ще направя кратък анализ за всички от тях. Намерете датата си на раждане в описанията по-долу.
    29 декември – 9 януари
    През януари ви очакват новости, които са много лични. Започвате годината ударно с нещо ново, засягащо външния вид, физическото състояние, имиджа. Дори и най-дребното, което подхванете или ви се случи, ще се окаже много съществено. Любовният ви живот и партньорствата предстои да се раздвижат осезаемо – там е най-силният акцент през месеца. Най-много енергия влагате в дома, семейството, децата и любовните авантюри.
    10 януари – 22 януари

Категории: астропрогноза за януари 2014 Гали астроучилище комета ISON ретроградна Венера ретрограден Юпитер новолуние
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus