Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Рапърът, който "вижда" музиката

13 Юни 2011 / 18:06:16  GRReporter
1276 прочитания

 

 

 

Signmark се е родил глух в семейство на глухи родители и казва, че никога не му е харесвало останалите хора да се отнасят към него като към инвалид. Той обича музиката, с която се занимава от много ранна детска възраст. Започнал да пее коледни песни на жестов език на своите родители, за да ги зарадва и дори ги карал да му „пригласят”.

Днес Signmark е един от най-успешните рапъри във Финландия и първият глух музикант, който има договор с международната звукозаписна компания Warner Music.


 

Идващата неделя Signmark ще участва в един необичаен за Гърция концерт, чиято цел е да привлече хора, които нямат проблеми със слуха си и да пречупи всяко табу. „Музиката е нещо повече от това, което чуваш” е мотото на младия рапър, който усеща ритъма чрез силните звуци на баса.

Хип хоп певецът Brandon ще бъде на сцената, за да се превърне в „гласа” на Signmark и да изпълни текстовете на песните за публиката, която може да чува.

Концерта ще открие известният гръцки музикант Константинос Вита. Той ще изпълни някои от любимите на публиката свои песни, като музиката и текстовете им ще бъдат представени паралелно на гръцкия жестов език.


 

Signmark е участвал в музикалния фестивал Eurovision, където през 2008 спечели второто място. Притежател е и на наградата Outstanding Young Person of The World през 2009. Концертът му в Атина е част от поредицата мероприятия под надслов See The Music, κοято има за цел да докаже, че музиката може да премине границите и да пречупи стереотипите.

Концертът се организира от Федерацията на глухите в Гърция и ще се проведе на 19 юни, в 21:45 в залата на Музея Бенаки на улица Пиреос.

 

Категории: Девет музиМузикарапърглухижестов езикконцерт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus