Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ретроградният Марс ни вади от зоната на комфорта

21 Януари 2012 / 08:01:02  GRReporter
4670 прочитания

Гали
    В астрологията Слънцето и Марс са двете „енергийни” планети, които дефинират как насочваме и използваме енергията си, как изявяваме себе си и стремежите си. През интервал от около 2 години тези две планети формират съвпад, който поставя началото на поредния техен цикъл. Последният цикъл на Слънцето и Марс започна на 4 февруари 2011. А точно сега в периода от 25 януари до 14 април е ретроградната фаза  на Марс. Това винаги е интересен период, тъй като е изпълнен с изненади, с обръщане на фокуса ни и някакъв тип разтърсване, което ни вади от комфорта на конкретни житейски области.

    В тази статия ще ви информирам как ретроградната фаза на Марс се отразява в зависимост от индивидуалния хороскоп и слънчевия знак. За да получите пълна представа, припомнете си предходната статия, в която описах как се проявява съвпадът на Слънцето и Марс в индивидуалния хороскоп. В нея ви запознах със значимостта на този съвпад, който дори и да се случва в кратък интервал, винаги засяга различни области в индивидуалния хороскоп. При обединяването на двете планети се активират житейски теми, които предстои да бъдат променени по някакъв начин. Когато настъпи ретроградната фаза на Марс, събитията през нея винаги са дълбоко свързани и се проявяват в контекста на съвпада – там, където е било посято „семето на промяната”.

    Когато Марс се движи ретроградно, ще засегне участъка между 4° и 23° на знак Дева. Домът от индивидуалния хороскоп, в който Марс ще се „разхожда” назад и напред обикновено е областта в живота, в която се появяват кризи, предизвикателства, проблематични ситуации, които изискват решение. Това е времето на кулминация, на пълна и ефективна проява. Но техния корен, мястото от което тези кризи са се породили, се разкрива чрез областта, която е била засегната от съвпада.

    Ако познавате хороскопа си, погледнете в кой дом попада знак Дева, за да можете да прочетете по-надолу съответната информация. Към всеки абзац ще включвам и слънчевите знаци, спрямо които също се активира определена област. Слънцето като най-важна фокална точка в индивидуалния хороскоп също дава информация. В зависимост от това къде спрямо него попада знак Дева можем да направим паралелен извод за предизвикателствата, които ни очакват.

    Направете комбинация между домовата позиция и позицията според рожденото Слънце. Например: В индивидуалния хороскоп знак Дева обхваща 4ти дом. Ако Слънцето ви е в знак Овен, следва да прочетете описанието и за ретрограден Марс в 6ти дом, тъй като като броим от Овен, Дева е шестият знак.
Следователно четете следните абзаци:
Ретрограден Марс в 4ти дом, рождено Слънце в знак Близнаци – за интерпретация по отношение на домовата позиция.
Ретрограден Марс в 6ти дом, рождено Слънце в знак Овен – за интерпретация по отношения на слънчевия ви знак.

    Ретрограден Марс в 1ви дом, рождено Слънце в знак Дева.
    По време на ретроградния период на Марс, на преден план ще се проявят въпросите, свързани с личните ви желания и вътрешни импулси. Ще се чувствате изпълнени с много емоционален пламък и енергия, много повече от нормалното. Действие, действие и пак действие – само това ще ви интересува. И в този ваш личен водовъртеж, вероятността да забравите, че не сте сами и че вашите действия наистина засягат други хора около вас, е изключително голяма. Стъпката до конфликт и сблъсък с партньор е много малка, бърза и неочаквана.

    Ретрограден Марс във 2ри дом, рождено Слънце в знак Лъв
    По време на ретроградната фаза ще се проявяват въпросите, свързани с ресурсите в живота ви - материални, емоционални, ментални. Вниманието е насочено към личните ресурси, към попълването им благодарение на ресурсите, предоставени от друг човек, от партньор. Предизвикателството се крие в това да ги използвате максимално добре, да не си пропилеете шансовете. Въпросите са какво и как да давате, какво и как да получавате – това е моментът да не се потопявате само в своите нужди, да задоволявате само себе си. А да имате очи за нуждите и потребностите на другите. Възможни са конфликти на база пари и ресурс от всякакъв друг вид.

    Ретрограден Марс в 3ти дом, рождено Слънце в знак Рак
    По време на ретроградната фаза на Марс предизвикателствата са свързани с личната ви сила и енергия. Търпението, спокойствието, ще ви зарежат почти напълно. Ставате по-избухливи и по-раздразнителни от обичайното и това може да доведе до конфликти с близки родственици, съседи, съмишленици. Конфликти в ежедневието. Това е повод да се появят дилеми, свързани с нови интелектуални посоки, пътувания, обучения, даване старт на нови неща в живота. Търсене на максимално отдалечаване от всичко настоящо. Промени и кризи в средата, в която живеете – място, контакти, общуване. Комуникацията от всякакъв вид е слабата ви страна.

    Ретрограден Марс в 4ти дом, рождено Слънце в знак Близнаци
    По време на ретроградната фаза ще се сблъскате с емоционални конфликти у дома, породени от публичните ви изяви – професионални и социални. Социалната ви и обществена изява, публичният ви живот може да бъде твърде „взискателен” към вас и този конфликт да се пренесе у дома. Професионалната ви активност и амбиции ще бъдат подложени на сериозна преоценка. Предизвикателствата са свързани с дома, с домашния живот, с основите в живота и тяхното подобрение във всеки един аспект. Търсене на нов фундамент в живота, нова зона на комфорт и сигурност.

Категории: ретрограден Марс съвпад на Слънце и Марс индивидуален хороскоп домове Астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus