Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сексапилът на портфейла

15 Декември 2012 / 09:12:53  GRReporter
9019 прочитания

Гали
    Обичам да се разхождам край морето и да слушам какво си говорят хората. Един ден чух нещо съвсем тривиално – „Ако имахме пари, любовта ни нямаше да умре”. Не е като да не съм го чувала, но този път така ми се заби в съзнанието, че изведнъж дойде мисълта как всички ние толкова погрешно разбираме силата на парите. Как тези две съвършено различни житейски категории така абсурдно и абсолютно задължително се преплитат. Те, парите, всъщност са любов – толкова силна, толкова истинска, колкото и силата на самата любов. Защо ли? Защото пари и любов са едно и също нещо в различна форма.
    Днешната статия е на тема как се преплитат любовта и парите в живота. Любовта и парите имат общ корен, общо начало – желанието да бъдеш стойностен и ценен през живота си. Стремежът към пари не е проява на глупост и алчност. Това е стремежът ни към любов, да бъдем обичани и ценени. На никой не му трябват парите сами по себе си. Те са мерило. С термина пари за краткост се обозначават материалните притежания, които могат да се купят с пари. Любовта е нематериална субстанция и ние, хората, можем да я измерим единствено и само чрез материална такава. Как да покажеш на някого колко го обичаш и цениш освен чрез отдаване на свой ресурс – време, пари и вещи, грижа.
    Нашият човешки свят е свят на сетивата – той е свързан с материя, с неща, които можем да пипнем, да видим, да усетим, да чуем, да помиришем. И ние винаги търсим еквивалент, нещо под формата на материя, с което да измерим. Нямаме друг начин, по който да възприемаме любовта на другия, освен чрез мерилото на сетивата си. Някой казва „Аз те обичам”. И ти питаш „Колко? Как ще ми покажеш, че ме обичаш? Как да го разбера?”. Имаш нужда да измериш тази любов с нещо, да я сравниш, за да разбереш голяма ли е, малка ли е, каква е твоята стойност за другия. Търсим любов, но можем да я определим каква е единствено и само чрез нещо материално, което има материална стойност. Накратко – чрез пари.
    Обръщали ли сте внимание, че винаги използваме пазарна терминология, когато говорим един за друг? – „Той е стойностен и значим човек. Тя е скъпа жена. Ти си най-скъпият човек за мен”, „Този го зная колко струва. Пет пари не давам за него.”; „Знаеш ли колко ми струваше, за да те спечеля?” и т.н.
    Съществува неписан природен закон – мъжът е този, който подарява пръстени, а жената подарява своята красота, грижа и подкрепа. Сексапилът на жената е в нейната красота, а сексапилът на мъжа в неговия портфейл.
    Всички знаем, че покрай най-богатите мъже се откриват физически най-красивите жени. От природна гледна точка мъжът дава оценка на жената според физическата й красота, физическия й сексапил и способността й да му дава емоции, любов, наслада на сетивата и уют. Жената дава оценка на мъжа според „сексапила и красотата” на портфейла му и способността му да се грижи физически и материално за нея. Жената има нужда от пари, за да се поддържа красива и да се грижи за сетивата и уюта на мъжа. Мъжът има нужда от красива жена, емоции и уют и дава пари за това. Колкото и да се опитваме да оборваме това заключение, то е факт в крайна сметка.
    Жената получава пръстен, чийто смисъл е тя да разбере, че има стойност за конкретния мъж. Жената отделя време и средства, за да се поддържа красива, изящна, нежна, да създаде уют, храна и комфорт за мъжа. Така той на свой ред разбира каква стойност има за конкретната жена.
    С други думи, най-просто и директно казано, в любовта между двама души винаги са намесени парите. Казват че любовта с пари не се купува. Вярно е. Любовта обаче може да бъде показана единствено и само чрез пари и всичко, което е техен еквивалент. Колкото повече обичаш някого, толкова по-голям дял (ако не и целия) от личния си ресурс му отдаваш – пари, време, грижа, помощ.
    Личният ни хороскоп разкрива под каква материална форма правим оценка на любовта в живота си, какъв е начинът да узнаем, че сме стойностни за някого, че той ни обича. Венера в астрологията е основната планета, по която съдим за тези неща. Тя се явява управител на два зодиакални знака – Телец и Везни. Знак Телец (твърд, земен знак) носи символиката на материализма, на парите, на вещите и притежанията. Знак Везни (въздушен и ефирен знак) носи символиката на любовта, интимността и романтиката, красотата и естетиката.
    Така се получава връзката между материалните неща (парите) и любовта – с какъв материален еквивалент измерваме любовта на другия или пък показваме своята. Всеки има своя лична „мерителна” скала и тя се определя от позицията на Венера.
     Дванадесетте знака се разделят на четири групи по елемент – огън, земя, въздух и вода. Всеки един елемент се свързва с проявата на определени качества. Знакът на Венера ни показва кога и как разбираме, че имаме стойност за някого, че той ни дарява любов и колко е голяма тази любов. Каква „оценка” ни поставя и съответно колко сме обичани.
    Знаковата позиция на Венера е важен фактор, но той се съчетава и с позицията на Венера по дом, както и с аспектите й с другите планети в хороскопа. За запознатите по-добре препоръчвам да направят смесване между знаковата и домова позиция на Венера. За удобство ще изпиша как знаците кореспондират с домовете. Например знак Овен кореспондира с 1ви дом в хороскопа. Знак Дева – с 6ти дом. Ще изпиша това съответствие до всеки знак. Домовата позиция на Венера отговаря по-добре за чисто материалните обстоятелства, а позиция по знак е повече психологическа характеристика.

Категории: сексапилът на портфейла любов пари индивидуален хороскоп Венера планети зодиакален знак гали астроучилище
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus