Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сексуалната атрактивност

07 Януари 2012 / 10:01:38  GRReporter
7555 прочитания

Гали
    Атрактивността, привлекателността на хората винаги е била топ тема в живота ни. Едва ли съществува човек, който да не се интересува от собствената си привлекателност. Има хора, които привличат към себе си необяснимо и са обект на постоянно внимание. Атрактивността не е функция на красотата, макар да е свързана с нея. Ние определяме като красиви преди всичко привлекателните хора. При това сексуално привлекателните. Това обяснява защо една жена трудно разбира какво харесват мъжете в друга жена, която не е чак толкова красива според техните представи. И обратното. Чисто сексуално хората по-трудно приемат и реагират на атрактивността на своя пол.
    В тази статия ще спра на въпроса за личната ни атрактивност и как тя е свързана с индивидуалния хороскоп.
    Няма човек, който тайничко да не е завиждал на друг себеподобен, виждайки как той (или тя) с лекота привличат хората към себе си. На сексуалната арена този въпрос стои най-остро. Цялата модна, парфюмерийна и козметична индустрия се крепи точно на това – желанието ни да бъдем атрактивни, най-вече в сексуално отношение. Не можем да отречем, че дори и в обикновени всекидневни, съседски, приятелски или служебни отношения, сексуалната привлекателност между половете играе съществена роля дори и да си мислим, че няма нищо общо. Красивите и атрактивни мъже и жени винаги са имали по-голям шанс при равни други условия.
    Привлекателността ни зависи не само от това доколко дадена физическа форма може да бъде определена като красива според по-голяма част от хората. Но и от това как я „носим”, как я движим, какъв живот й вдъхваме на тази физически форма.
    Атрактивността на един човек неслучайно се нарича още магнетизъм. Казваме, че някой привлича като магнит другите. И това е същността на цялата тази суматоха. Ние живеем потопени в океан от магнетизъм – постоянно излъчваме и приемаме. Всеки от нас притежава магнитно излъчване, магнитно поле. Магнитната енергия, която излъчваме е решаващият фактор във взаимното привличане между хората. Тя се излъчва от нашите погледи, ръце, движения, тембър на гласа, от цялото ни тяло. Когато казваме, че някой носи огромен сексапил става дума за човек, притежаващ специфичен личен магнетизъм, който ни пронизва като стрела и ни придърпва като кламерче към магнит.
    В астрологията основно планетите Венера и Луна задават магнитната сила на даден човек. Във формирането на магнитното поле участват всички планети, но тези две планети се отличават с това, че задават някакъв определен модел на магнитното поле. Задават големината, силата на излъчването. Венера формира повърхността. Луната задава ядрото. Но на първо място думата има Венера. Едва когато Венера си свърши работата, се включва Луната, която задейства много по-дълбоката ни същност и магнитната сила, която излъчва се проявява при по-близко общуване. Тя не може да бъде усетена адекватно при пръв контакт, така както става с Венера.
    Какво се случва, когато две магнитни полета – на мъж и жена - се срещнат? Формулата е, че мъжете са родени да отдават, а жените да приемат. Разбира се и жените отдават магнетизъм, а мъжете  приемат. Но това се случва в моментите, които са извън чисто сексуалния контекст, върху който се фокусирам в настоящата статия. Така че като говоря за сексуалния обмен, той е следният: жените приемат, мъжете отдават.
    Жената по своята същност и природа, изпитва нужда да приема, да поглъща магнетизъм. И то магнетизма на мъжете. Това е причината за женската кокетност и суета. Тя се стреми да бъде колкото се може по-привлекателна чрез облеклото си, грима, накитите, поведението. Търси възхищението и вниманието на мъжете, за да се зарежда.
    Мъжете от своя страна са със заложена природа да отдават магнетизъм чрез физически контакт, чрез секс. Поради тази причина сексуалното общуване, докосването, визуалният контакт са изключително важни и значими за мъжете, тъй като чрез тях те имат възможност да отдават. Мъжете дори само чрез флирта и ухажването, чрез докосването, чрез физическото си присъствие, отдават от своя магнетизъм. И за да го направят цялостно имат нужда и от сексуалния акт.
    Според съвременните астрологични правила с красота и сексапил би трябвало да са „наводнени, залети и удавени” мъжете и жените със силно поставена Венера (и Луна като вторичен фактор) в индивидуалния хороскоп. Да, ама не. Понякога е така, понякога не.
Един ден слушах по телевизията разказа на Слави Трифонов за срещата му с Виктория Силвстед – известен шведски фотомодел. Той разказа следното: „Все бях чувал за нея. И съм я гледал. Но когато тя влезе в студиото, това не беше просто силно сексуално излъчване. Тук влезе Сексът!”
    Когато разгледах хороскопа й, за пореден път се изненадах – тук женствеността, красотата и сексуалната атрактивност не си бяха на мястото. Същото го бях откривала в доста други хороскопи на известни и не толкова известни хора, но отговорът все ми убягваше. Когато чух разказа на Слави нещо ми светна. И обърнах фокуса в синхрон с природния механизъм на магнетизма, за който писах по-горе.

Категории: сексуално привличане Венера Луна индивидуален хороскоп Гали астроучилище планети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus