Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Силви Гилем се завръща в Атина

14 Декември 2013 / 10:12:06  GRReporter
1972 прочитания

Силви Гилем в зрелия период на своята кариера продължава да търси нови танцови предизвикателства и си сътрудничи с изключителни таланти като Акрам Кан- известния британски танцьор, хореограф и прочут солист. 

Това не е първият път, когато великата балерина с легендарна гъвкавост идва в Атина. Атинската публика й се наслади преди няколко години, когато с партньора си Акрам Хан в много награждаваната постановка  „Свещените чудовища” (Sacred monsters) остави безмълвна аудиторията на театър Иродио ( в рамките на Атинския фестивал). Тази година публиката има друг шанс да я види в този прочута продукция в съпровод на оркестър на живо в новия цикъл от представления, включени в програмата на голямата танцова гала в Атина, в Музикалната Палата  (19-30 декември). 

Свещените чудовища на танца

„Свещените чудовища” потвърждава за пореден път не само забележителната техника, но и неспокойния дух на тази голяма балерина, която придава ново измерение на една от най-смелите хореографии на Акрам Хан, показвайки как може да се съчетаят хармонично дисциплината на балета с каноните на модерното движение. Можете да придобиете известна представа за това от видеоклипа. Успоредно с това публиката ще види и класическия й репертоар. 

В "Маргарита и Арман" Силви Гилем ще се съизмери с легендарната хореография на Фредерик Аштън, създадена в началото на 60-те години на 20-ти век, за да покаже изненадващите способности на една голяма танцова двойка- Рудолф Нуреев и Марго Фонтейн. Високите изисквания на хореографията са превърнали представлението за дълги години в едно „забранено” произведение.

Силви Гилем с партньор Масимо Муро, премиер солист на театър Ла Скала в Милано, ще представи своето тълкуване на това произведение, което е подпечатал със своята интерпретация нейният ментор и учител Рудолф Нуреев. 

 Масимо Муро ще изпълнява ролята на Арман, а в ролята на баща му ще бъде известният танцьор, хореограф и тесен сътрудник на незабравимия Морис Бежар – Оливие Сану. 

 

Прочутите солисти на Токийския балет

Не само Силви Гилем ще дойде, а и най-добрите солисти на прочутия балет на Токио. Публиката трябва да си отбележи представлението „Етюди” (Etudes), известното произведение на датския хореограф и танцьор Харалд Ладер, с изпълнители Наоки Такагиши (заместник художествен директор на балета на Токио) и солистката Харука Нара. 

В „Спящата красавица” ще демонстрират техниката си, виртуозността си и изразителността си две танцьорки с няколко хита в своя репертоар - Мизуки Уено и Дан Цукамото. Те ще предложат уникален спектакъл за цялото семейство и ще има няколко следобедни представления на преференциални цени за деца на тази вълнуваща танцова приказка.

 
Информация: „Свещени чудовища”: 19 -23 декември, „Маргарита и Арман” и „Етюди”- 25-30 декември (вечерни представления). „Спящата красавица”- от 25 до 30 Декември, следобед – детски представления. Предварителна продажба на билети: Касите на Музикалната палата на Атина,  в Public и на улица Омиру 8. Продажба на билети он лайн: www.megaron.gr,  резервации по телефона на тел. 210 7282333. Организация и продукция: Лаврис.

Категории: Силви Гилем Акрам Хан балет Свещените чудовища Токийски балет
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus