Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

След The Hangover III Зак Галифанакис ще снима военна епопея за Крит

03 Юни 2013 / 11:06:13  GRReporter
3448 прочитания

Нашумелият от холивудската трилогия The Hangover Зак Галифианакис съвсем скоро се очаква да пристигне в Гърция. Причината за пътуването му не е просто да посети родината на своя род. Той ще снима филм за останалата в историята като “битката за Крит”.

Галифианакис стана известен с ролята на Алан – един от най-комичните персонажи в трите части на The Hangover и в много голяма степен е отъждествяван с щурия и с нелогично поведение член на компанията. Но по време на пресконференцията, която организира преди няколко дни в Лондон филмовата компания Warner, Зак показа съвсем различен характер. Според статия във вестник Етнос актьорът изглеждал много спокоен, леко уморен от пътуванията за промоциите на филма, но готов да отговори на всички въпроси. Дори и на най-неочакваните, като например дали действително може да пие толкова големи количества алкохол , дали знае, че горещата финландска сауна лекува тежкия махмурлук или пък дали полива сам градината си в неделя. Зак отговорил на всички въпроси, като към всеки отговор добавил по една комична нотка.

В отговор на журналиста от Етнос, който го пита дали се стреми да придава на ролите си черти на гръцката култура, отговорът на Галифианакис е „не”.

„Но работя върху проекта да снимам филм в Гърция много скоро, в рамките на следващите две години”, допълва актьорът. И тук идва изненадата: „Сценарият все още не е готов, но мога да кажа, че не става дума за комедия, а за нещо съвсем различно: филмът ще бъде военна епопея, свързана със събитията около битката за Крит”. Става дума за известната и с кодовото име операция „Меркурий” – най-голямата германска въздушно – десантна операция по време на Втората световна война, чиято цел е унищожаването на британския военен контингент и установяването на пълен контрол над Крит и източното Средиземноморие.

Галифианакис не даде повече информация за проекта, който се намира в много начален стадий. Все още не е ясно дали в лентата ще говори на гръцки език. „Трябва да освежа познанията си по гръцки много добре. Ако успеем да реализираме филма, за което работи и един мой роднина ще трябва да спя с учебниците. Освен ако единствените ми реплики не са от типа на „къде се намира банята” или „къде ми е клечката за зъби”, казва Зак и се смее.

За разлика от Ния Вардалос (автор и главен персонаж в „Моята голяма луда гръцка сватба” – б.а.), която залага на забавния и живописен гръцки фолклор,  Зак Галифианакис гради холивудската си кариера, като съчетава американския и средиземноморския темперамент. Той казва, че не е обмислил особено решението си да запази дългото и заплетено гръцко фамилно име, въпреки че повечето от колегите му предпочитат да сменят своите, за да подпомогнат кариерата си. „Не ми отне много време да взема своето решение. Предложиха ми да го променя, но аз не виждах защо да направя нещо такова. Баща ми щеше да се ядоса много. Не исках да го сменя. Може би бих променил малкото си име на Шила например”, шегува се Зак и започва да изброява куп имена и отправя разговора в друга посока.

В третата част на The Hangover познатата щура компания се събира, за да се сбогува с публиката с едно приключение, което завършва там, където започна всичко преди четири години – в Лас Вегас. В отговор на въпроса дали трилогията прави отново актуална мъжката компания в изключително конкурентния 21-ви век и защо не лудостта, която всеки от нас носи в по-малка или по-голяма степен, Галифианакис коментира:

„Във филма имаше оригинални персонажи, с които зрителите можеха да се отъждествят”, казва той за първата част, която постигна неочаквано голям търговски успех. „Смятам, че някои хора имат една странна страна, която понякога излиза на повърхността. Други – една по-умерена и разумна черта, която променя всичко, а трети са по-нервни и податливи на влияния. Затова и много хора видяха себе си в ролите”.

В последната част на трилогията непоправимият и незрял Зак преминава на отсрещния бряг, последен сред приятелите си, въпреки че този път няма ергенско парти, нито махмурлук. Какво би могло да преобърне отново нещата? Достатъчни са само откритите сметки на четиримата приятели с гангстери от мръсното им минало, които лесно ги хвърлят за пореден път в блатото на греха.

Зак Галифианакис е роден през октомври 1969 в тихото градче Уилксбъро в щата Северна Каролина. Той не е нито типичен американец, нито типичен грък от второ поколение. Майка му е от шотландски произход, а баща му – грък. Харис Галифианакис е търговец на петрол и син на емигрирали в САЩ критяни. Зак е кръстен в православна църква и е израснал без особено връзки и взаимодействия с големи гръцки общности в Америка.

Той обича много пищните гръцки трапези и родния остров на предците си – Крит и помни мириса на чесън след всеки семеен обяд в неделя. Първоначално Зак се записал да учи във факултета по комуникации в местния университет, който така и не завършил. Вместо това той решил да развие актьорския си талант в Ню Йорк. В началото това станало в задното помещение на заведение за хамбургери, а след това в различни кафетерии в американския мегаполис.

Категории: Кино Зак Галифианакис The Hangover Крит военна епопея
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus