Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Случайността, това велико изобретение на Вселената

07 Юли 2012 / 04:07:43  GRReporter
7061 прочитания

Гали
    Едно от най-великите „изобретения” на Вселената, в която живеем, е случайността. Другото й име е късмет, шанс. Ние винаги си мислим за късмета в живота като за нещо, което не се подчинява на никакви закономерности. Вярваме, че това е някакво нелогично и странно стечение на обстоятелства, събития и хора, чрез които се осъществява този наш късмет.
    А всъщност той е среща на удобен момент във времето, в който можем да изявим някакви свои дадености – професионални, материални, интелектуални, емоционални, репродуктивни, творчески. Ние просто не можем да разберем всички фактори, които правят нещо възможно и осъществимо. А и няма как да ги разберем, тъй като някои се случват абсолютно независимо от нас и понякога сме напълно неведоми за тях. Например кандидатствате за някоя сериозна професионална позиция и за ваш „късмет” някой друг, който ви превъзхожда, попада в задръстване и пропуска интервюто си. Но пък докато е в задръстване, забелязва семпла реклама, която го завежда към неговия късмет.
    В днешната статия ще засегна въпроса за късмета в живота. Какъв е той – по-голям или по-малък, в кои житейски области го срещаме. Ще ви дам и кратка информация за различните зодиакални знаци.
    Според мен всеки носи своя късмет в определени сфери. Няма човек без късмет. Има по-голям и по-малък такъв, който получаваме в различни житейски области. Неравностойни сме по отношение на късмета – получаваме го в различни количества и в различни неща. В това има прелестна логика, отнасяща се до поддържането на баланса в глобалното човешко общество и Вселената.
    Досега няколко пъти съм споменавала из различните статии за Юпитер и значимостта на тази планета във връзка с развитието на човешкия свят и общество като цяло, за нейното значение като двигателна сила на човека изобщо. Тук искам да вмъкна едно отклонение, че Юпитер като планета от Слънчевата система (а и всички останали) не упражнява никакво реално влияние. Не планетите ни карат да вършим нещо. Планетите са символи. Те са езика, чрез който получаваме информация за условията, в които сме поставени. За вътрешните ни подбуди към даден момент. „Превеждат” ни на разбираем език какво възнамеряваме да направим.
    В астрологията именно Юпитер е планетата, която изпълнява всичко, от което се нуждаем и то без да го търсим. Тя е онова благоприятно стечение на всички обстоятелства, при които цялата Вселена ни съдейства и ни води до онези случайности, наречени късмет. Тук бих искала да разберете правилно принципа на Юпитер. Във всеки хороскоп Юпитер ще бъде в някой от дванадесетте знаци. В някои позицията му може да бъде по-благоприятна, в други не толкова. И поради разликите в обстоятелствата, при които Юпитер „живее” в хороскопа ви, за някои късметът е по-голям, а за други не чак толкова. Например ако Юпитер по време на раждането ви е в знак Стрелец, това говори за много по-силна връзка на човека с природния поток и благодарение на това той се радва на по-голям късмет и щастливи случайности в живота си. Но ако Юпитер е в знак Близнаци, късметът се проявява по-често с обратен знак - чрез онези ситуации, в които загубата на нещо се оказва впоследствие чист късмет.
    Накратко основният показател за това къде, колко и какъв ще ни бъде късметът, се явяват Юпитер и 9-ят дом в хороскопа, който е отражение на принципа на Юпитер. Как влияе 9-тият дом се определя чрез планетата, която го владее и нейното положение. Тъй като това е по-сложна процедура, ще обърна внимание само на Юпитер и житейските области, с които е свързан според слънчевия знак и знака на Асцендента. Прочетете информацията за зодиакалния знак, под който сте родени, а също и за знакът на Асцендента си ако го знаете. Имайте предвид, че информацията за знака, в който е Асцендентът ви, е с по-голяма тежест.

    Асцендент или Слънце в знак Овен
    Късметът идва при вас чрез бащината фигура, учителите и хората, които възприемате като такива. Далечните култури, пътуванията и чужденците. Юпитер владее 9-тия дом, който директно е свързан с късмета в живота и дори загубите, с които се сблъсквате, често се обръщат в печалба. Вие сте от хората, които много силно са свързани с природата и това ви прави „галеници” на съдбата.

    Асцендент или Слънце в знак Телец
    Късметът при вас идва под малко необичайна форма – чрез трудностите в живота, проблемите, разривите, инцидентите, дори смъртта. Но и по отношение на наследства и възможност да ползвате чужди ресурси. Нерядко попадате в особено проблематични ситуации, от които накрая излизате с пълни шепи, тъй като умеете да се възползвате от нещастието в живота. Имате способността да се справяте в трудности и затова хората щедро ви се отблагодаряват. Вие знаете, че в живота има много трудни моменти, с които хората не обичат да се сблъскват. А за вас точно тези моменти са източник на късмет и благополучие.

Категории: късмет случайност Юпитер асцедент слънце девети дом индивидуален хороскоп астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus