Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спорна и честита 2013 с екипа на GRReporter!

01 Януари 2013 / 12:01:53  GRReporter
6103 прочитания

Гали
    Измина 2012, за която се смяташе, че ще донесе края на света. Твърде много се говори за този край. Вече на всички е ясно, че единственият край е за всички тези спекулации, които се нароиха в медийното пространство. Преди година написах своите очаквания за 2012. Ще направя кратък обзор за тях, а след това ще ви представя мнението си за какво „говорят  звездите” през 2013.
    През 2012 бяхме свидетели на едно много рядко астрономическо явление, чиято честота е веднъж на около 120 години. Затъмнение на Слънцето от Венера. Всяко затъмнение на Слънцето е особено значим фактор в астрологията. То означава „криза, повратна точка”. През 2012 то беше свързано с промяна в начина, по който функционират човешките взаимоотношения и ценности, как хората устройват света около себе си.
    2012 се очертаваше да премине под знака на материалните борби за ресурс и за оцеляване. За много хора очаквах това да е година на силни ограничения и живот на ръба. За финансовата сфера нямаше данни да се отличава с драматични сътресения и по-нататъшно задълбочаване освен обичайните следствия от подобни кризи. Очаквах в еврозоната да настъпят промени в посока ограничение и свиване на броя страни - членки.
    След Слънчевото затъмнение в края на май 2012 очаквах безработицата, съкращаването на производства и предприятия, банкрутът на фирми да излязат от очакваните граници. Целият летен период се очертаваше да е изпълнен с какви ли не инициативи от всякакъв тип и от всички части по света. Сякаш всеки е тръгнал да прави нещо, без самият той да е наясно всъщност защо го прави и какво очаква като резултат.
    Допуснах, че ще бъдем свидетели на една динамика, в която липсва ръководно начало. Желанието на хората да действат, да осъществяват замислите си понякога с пряко прилагане на сила. При подобни показатели често става въпрос развихряне на сериозни и дълбоки конфликти с военни намеси.
    С изключение на бурната обстановка около Сирия 2012 не беше толкова „революционна” като 2011. По-скоро това беше година на последствията. Според политическите коментатори най-важните събития на 2012 са :
- действията на управителя на Европейската централна банка Марио Драги, които помогнаха за "изпускането на парата" на кризата;
- войната в Сирия и идването на новата власт в Египет
- изборът на лидери на четири от петте най-големи икономики в света – САЩ, Франция, Япония и Китай.
    Специално по отношение на новите лидери в света отбелязах, че Слънчевото затъмнение през ноември ще постави акцент върху водещите личности в света. Хората, познати или не, които излизат на преден план в месеците след ноември 2012 ще оставят за света много важна следа след себе си.
    Каква ще бъде 2013 година?
    През годината светът ще премине през три основни „сценария”, които най-активно ще излязат на преден план в световен мащаб и всички ще ги забелязваме около себе си. Последните месеци на 2012 след ноември очаквах да се постави акцент върху водещите личности в света. Да се появят хората – познати и непознати досега, които да притежават способност да съберат обществена подкрепа с намерението да дадат своя принос към обществото. Лао Дзъ в своето велико учение за Дао, казва че „Когато страната е объркана и в хаос идват верни властници”. Така че всички политически фигури, които успяват да се задържат са онези, на които светът действително ще може да разчита да бъде преодоляна настъпилата криза.
    Първите пет месеца на 2013 от януари до май включително се очертават трудни за бизнеса и финансите. Тези месеци са от онези периоди, в които се подготвя нова структура без да има все още някакъв реален ефект. Едва след юни ще започне осезаемо раздвижване в световната икономика.
    През януари и февруари основната политико-социална тема е свързана с опитите за установяване на нов ред, реформиране на социалните и обществени структури. Някои от създадените до момента институции може да претърпят дълбока метаморфоза. Някои от създадените обществени структури ще бъдат реформирани. Естествено ще видим сериозна съпротива, може би дори ще чуем изявления, че „Това е лудост”. Още през януари очаквам да започне един по-тежък процес в света, свързан с предизвикателство към всякакви установени правила и авторитетни фигури. За държавните глави започва трудно време, в което ще стане ясно дали са подходящите лидери или не.
    Индивидуално най-силно са засегнати хората, родени в периодите:
8 – 14 май
11 – 21 ноември
    От март до края на юли настъпва много съзидателно време за света. Активност съчетана с творчество. Независимо на какви световни събития ще станем свидетели, това е съзидателен процес. Всеки по някакъв начин ще бъде отворен към приемане нови неща в живота си и това ще го подтикне към активност и съзидание. В този период се оформя една много рядка планетарна картина, която носи по смисъл доста бурно време на света, особено след месец май. Не изключвам да има горещи военни действия или разрушения от всякакво естество, чрез които светът да застане на ръба между живота и смъртта. За времето, в което Сатурн ще пребивава в знак Скорпион, това е най-разрушителният период, съгласно символиката на самия знак „Регенерация – разруха и последващо обновяване”.
    Индивидуално най-силно са засегнати хората, родени в периодите:
15 – 21 май
16 – 22 ноември

Категории: прогноза за 2013 Гали Астроучилище планети индивидуален хороскоп асцедент зодии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus