Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Стресът и житейските кризи са най-големият производител на адреналин

12 Януари 2013 / 09:01:12  GRReporter
8228 прочитания

Гали
    Каква склонност към депресии и саморазрушения носим? Кое най-силно може да ни повлияе и да ни въвлече в депресивни и саморазрушителни състояния.
    Всеки от нас носи склонност към саморазрушения под някаква форма – депресивни състояния, алкохол, наркотици, хранителни разстройства, вредни зависимости, самонараняване, дори самоубийство, рискови спортове и дейности. Психотерапевтите казват, че когато човек усети близостта на смъртта това прави живота му по-смислен, по-ценен и по-стойностен. Малко е парадоксално, но пътят към най-силното желание за живот, преминава през усещането за смърт и разруха. В тези моменти се отделят високи количества адреналин в тялото, който най-силно ни стимулира бъдем живи - да действаме, да направим нещо и най-вече да съхраним себе си и живота си. Стресът и житейските кризи са едни от най-големите „производители” на адреналин. И ако не намерим подходящия начин да си употребим адреналина,  да се справим с критичната ситуация, най-прекият път е бягството чрез някакво саморазрушение.
    В днешната статия ще пиша за това каква склонност към саморазрушения носим и какъв тип стрес може най-силно да ни повлияе да посегнем на самите себе си чрез изпадане в депресии, потопяване в алкохол, наркотици, хазарт, сексуални злоупотреби, рискови действия и самонараняване.
    Луната в индивидуалния хороскоп е свързана с нашите инстинкти и начинът, по който реагираме емоционално и инстинктивно на всяка една ситуация, с която се сблъскваме. Нощното светило има изключително голямо значение за цялостния ни живот и най-вече за това как се справяме с кризите в живота си – психически и емоционално.
    Сатурн в хороскопа е големият „злодей”, който ни вкарва в белята на стреса и кризите, но и ни зарежда с адреналин. Точно тази планета се грижи да ни запази в критични ситуации. Сатурн ни спасява, оставя ни живи, заради функцията си да създава граници и да поддържа структурата на живота. Затова ни въвежда в състояние на страх от смъртта, защото страховете ни са онова, което активира инстинкта ни за оцеляване, активира и отделянето на адреналин в тялото ни. И когато се страхуваме, ние хората се опитваме да разрушим страха си. Но как да разрушиш нещо, което е вътре в теб, освен ако не се саморазрушиш по някакъв начин?!
    Връзката между Луната и Сатурн в хороскопа и позицията им по домове, показва как се справяме със стреса в живота, но също и каква е нашата склонност да прибегнем към саморазрушение. Това е по-сложен анализ затова няма да се спирам на него. Ще се концентрирам върху това кои житейски области са най-голям източник на стрес според рождения хороскоп и следователно може да ни въвлекат в саморазрушителни състояния, а също така кои са начините, по които го правим. Всичко това се определя по домовете, управлявани от Сатурн в хороскопа и по дом 12ти, свързан с начините, чрез които се опитваме да избягаме от онова, което ни тревожи и чрез които се самоунищожаваме.
    По-надолу ще дам съответната информация за всеки знак на Асцендента. Както нееднократно съм споменавала в статиите си, когато говорим за реални събития и житейски области, отправната точка винаги е Асцендентът – знакът, който изгрява на изток по време на раждането.
    Асцендент в знак Овен
    Сатурн управлява дом 10. Тази област е източник на стрес и кризи, с нея са свързани най-големите страхове в живота. Това са постиженията и амбициите в живота, общественият статус и вниманието, което получавате от обществото. Всеки професионален и кариерен провал може да ви постави на ръба. Промените в обществения статус ви действат силно стресиращо и особено ако са в посока стъпало надолу. Бащата, авторитетните фигури и държавните власти също стоят в основата на някои от големите ви житейски кризи и може да бъдат постоянен източник на страх и стрес.
    Дом 12ти попада в знак Риби. Саморазрушенията, които са най-характерни за вас са преди всичко свързани с алкохол, сексуални злоупотреби, самоизолация и бягство в буквалния смисъл - зарязвате абсолютно всичко, което имате в живота.
    Асцендент в знак Телец
    Сатурн управлява дом 9. Тази област е източник на стрес и кризи, с нея са свързани най-големите страхове в живота. Това са образованието, пътуванията, чуждите култури, смисълът на живота, който водите, личната ви „вяра и религия”.  Един от големите проблеми в живота ви е чуждото мнение, с което трудно се справяте. Сестрите/братята на партньора, внуците, а също така учители и чужденци могат да стоят в основата на някои от големите ви житейски кризи и да бъдат източник на страх и стрес.
    Дом 12 попада в знак Овен. Саморазрушенията, които са най-характерни за вас са преди всичко са свързани с високоадреналинови спортове и дейности, да рискувате живота си чрез попадане в екстремни ситуации. Самонараняването е често явление.
    Асцендент в знак Близнаци.

Категории: депресия саморазрушение стрес адреналин Сатурн Асцедент Гали Астроучилище зодии хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus