Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Теглото - този най-голям наш враг

17 Ноември 2012 / 09:11:21  GRReporter
6047 прочитания

Гали
    Теглото е един от най-големите ни „врагове”. Почти 95% от хората все някога са се сблъсквали с този проблем – как да регулирам теглото си и да го намаля. Режимите на хранене са нещо добро, но за съжаление никой не ги обича. Или поне не и за дълъг период време. На тях гледаме като на лечение – провеждаме даден режим в рамките на няколко месеца или максимум година, след което пак искаме да се върнем към свободата си да не се съобразяваме. Режимът на хранене не би трябвало да го приемаме със статут „лечение”. Той е за цял живот. Всеки човек има определен тип храносмилателна система, която функционира по свой собствен начин и ритъм. И е препоръчително да се придържаме към нейните нужди, за да ни служи вярно. На никой не би му дошло на ум да си зареди резервоара на колата с бензин, при условие, че двигателят работи с дизел. Но с тялото си най-редовно го прави.
    Днешната статия обаче не е за режимите. А е на тема защо и кога напълняваме. Ние обикновено се съсредоточаваме върху някакъв режим, за да свалим излишно тегло и много рядко се замисляме за причините, които водят до напълняването. Специалистите отдавна са открили кои са основните причини за напълняване, но проблемът е в това, че не всеки пълнее примерно защото не спортува активно три пъти седмично. Не че спортът и движението не са препоръчителни, но със сигурност измежду вас, читателите, има такива които редовно спортуват, движат се активно и въпреки това напълняват и не могат да се справят с излишното тегло.
    При напълняването винаги са замесени емоционални фактори. Луната в хороскопа има приоритетно значение за вътрешния ни комфорт. Чисто физически тя отговаря за стомаха и неговата функция. Когато ни липсва вътрешен комфорт, най-прекия път да попълним тази липса е като напълним стомаха си. Известно е, че ако приемаме по-малко храна, стомахът сигнализира за липса и апетитът се покачва. Не подадем ли храна, тялото започва да се запасява. Може да ви се стори странно, но дори и да не поемате големи количества храна, когато ви липсва вътрешен комфорт, стомахът е склонен да променя начина, по който функционира храносмилателният механизъм – стомахът „усеща” някаква липса и така запасява тялото с повече вещества. Случва се нещо почти буквално - запълнеността на стомаха с храна, попълването на тялото със запаси от полезни вещества, създава илюзията за постигнат вътрешен комфорт и пълнота. А това запасяване винаги води и до покачване на тегло.
    Затова, за да разберете при какви обстоятелства губите вътрешния си комфорт и това кара тялото ви да задържа повече хранителен „комфорт” от обичайното, прочетете информацията за знака, в който е разположена Луната в хороскопа си. Аналог на Луната е четвъртият дом в хороскопа. Знакът и планетата, която го управлява, заедно с Луната ни дават пълната информация за всички видими и невидими причини поради които напълняваме.
    Прочетете информацията за знака на Асцендента си, за да разберете в кой знак попада 4-ят дом, коя е управляващата планетата, и с кои причини за напълняване е свързана. След това проверете в кой знак е Луната. По-явните причини са свързани с планетата, управляваща 4-тия дом. Луната е свързана с онези по-дълбоки и по-неосъзнати причини, поради които губим вътрешен комфорт и тялото ни компенсира чрез натрупване на тегло.
    Асцендент или Луната в знак Овен
    Планетата, която ни интересува е нощното светило - Луната. Тя управлява 4-я дом (знак Рак). За вас е много важно вътрешното емоционално равновесие, стабилността на родителския ви дом и връзката с родното място изобщо. Вие сте най-уязвими към емоционални разстройства. Независимо колко уравновесени изглеждате. Ако изпаднете в емоционална дисхармония, чувствата ви бъдат наранени и потъпкани, това води до рязко увеличаване на апетита и можете да изядете целия хладилник, докато не се успокоите. Взаимоотношенията в семейството, дома и особено с майката са много важни за вас. Ако се нарушават често, ако сте лишени от връзка с родното си място, то именно в тези периоди най-бързо качвате тегло. Всяка промяна в местоживеенето ви се отразява – понякога добре, понякога зле. Когато е нарушен вътрешният ви комфорт губите водния баланс в тялото си. Затова усетите ли покачване на теглото – пийте вода колкото се може повече. Това е вашето магическо средство за успокояване и внасяне на емоционален баланс.
    Асцендент или Луната в знак Телец
    Планетата, която ни интересува е дневното светило - Слънцето. То управлява 4-я дом (знак Лъв). Да създавате, да творите, добре захраненото его, любовта и децата, са най-големите източници на вътрешен комфорт за вас. Нараненото его и любовните разочарования, са най-честата причина да преяждате. За вас е много характерно да асоциирате Аз-а си, личната си креативност, любовта и децата с храната. Колкото по-проблематични са тези области – его-утвърждаване, любов и отношения с деца, толкова по-бързо напълнявате. За вас те са източник на „огън”, чрез който да се изгарят калориите. Когато този „огън” намалее и започне да утихва и загасва, може много бързо да натрупате тегло дори и да не прекалявате с храната. Поемайте храни, които са по-люти и пикантни, за да подсилите „огъня”.
     Асцендент или Луната в знак Близнаци

Категории: диета напълняване тегло преяждане Луна Асцедент четвърти дом Гали Астроучилище планети зодии индивидуален хороскоп
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus