Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Time Within Us с участие на гръцки фотографи в Истанбул

29 Януари 2010 / 16:01:21  GRReporter
1841 прочитания

На фото изложбата Time Within Us участват 15 фотографи от Турция, Русия и Гърция. Те ще представят снимките си първо в Истанбул, а после ще отпътуват на биеналета съответно в Москва и Солун, предава електронният сайт in.gr.

Във всяка една държава ще бъдат представени 150 едни и същи снимки, но всеки един куратор избира сам начина, по който ще бъдат подредени. Във всяка една страна съответно кураторите са Engin Ozendes, която работи за фотоизложбите в Истанбулския музей на съвременното изкуство, Olga Sviblova – директор на Музея за фотография в Москва и Вангелис Йоакимидис – директор на Музея за фотография в Солун.

Изложбата започва на 27 януари в Истанбул и е част от изявите в рамките на „Истанбул 2010 – културна столица на Европа”. В Москва снимките ще бъдат включени в Международното Фото Биенале през март 2010, а през април в Солун изложбата ще гостува на 21-та Международна среща на фотографите. Името на изложбата – „Time Within Us”, е избрано от Engin Ozendes за представянето й в Истанбул.

Целта на изложбата е да представи на публиката вече утвърдени, но и млади фотографи от трите страни и да разкрие някои от насоките на изкуството в Гърция, Турция и Русия. „Аз съм избрала да не класифицирам фотографите според държавата, от която произхождат, за да размия тези граници”, казва Engin Özendes, куратор на изложбата в Истанбул, която е обединила снимките около седем общи теми.

 

На изложбата участват фотографите: Христина Димитриади, Стратос Калафатис, Панос Кокиниас, Геогриос Кордакис, Парис Петридис, Deniz Açikalin, Berk Bilgin, Burcu Göknar, Tolga Özgal, Yusuf Sevinçli, Petr Lovigin, Ivan Mikhailov, Tim Parchikov, Natasha Pavlovskaya, Georgy Pervov.

Изложбата Time Within Us ще се проведе в Istanbul Museum of Modern Art (Istanbul Modern), в Moscow House of Photography Museum и в Музеят по фотография в Солун.

Изложбата ще продължи между: 27/01-16/05/10

Галерия: Istanbul Modern (Meclis-i Mebusan Ave. Liman Isletmeleri

тел.: +90 212 334 73 00, Истанбул)

 

 

Категории: Актуалнофотоизложба
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus