Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Традицията повелява Гърция да се класира за финала на Eurovision

09 Май 2014 / 07:05:10  GRReporter
1389 прочитания

Гърция се класира за финала на 59-тия конкурс за песен Eurovision 2014, който тази година се провежда в Дания. Така страната спази традицията от последните няколко години нейните представители задължително да попадат в десетката на най-добрите млади изпълнители на континента. Тази година това стана благодарение на Freaky Fortune и Riskykidd и тяхното изключително изпълнение на песента «Rise up».
    С помощта на балканския шампион по спортна гимнастика на трамплина Артур Йеремян мъжкото трио буквално пееше във въздуха и така визуализира оптимистичното послание на песента. Съвсем заслужено Николас Раптакис, Теофилос Пузбурис (Freaky Fortune) и Shane (Riskykidd) обраха овациите на публиката и телевизионните зрители.
    Освен Гърция за финала се класират още 25 страни, сред които както основателките и основните спонсори на конкурса Обединеното Кралство, Германия, Франция, Италия и Испания, така и Черна гора, Унгария, Росия, Украйна и други.
    Финалът на тазгодишното издание на Eurovision ще е в събота, 10 май от 22 часа и ще се предава от гръцката държавна телевизия ΝΕΡΙΤ.

 Ето песента на гърците:

Категории: Freaky Fortune Eurovision 2014 Rise Up RiskyKid песенен конкурс Копенхаген полуфинал финал на 10 май
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus